Vin fiert

Versiune personală picantă și aromată!
Evident că nu-i o rețetă.... doar o idee!!! Optimă în zilele friguroase!

1. 100 ml vin roşu
2. 1 lingură zahăr brun/alb sau miere
3. 1 vârf de cuţit: scorţişoară + 1/2 linguriţă de boia de ardei iute
4. câteva boabe coriandru/piper negru/roz/alb
5. 2-3 cuişoare

Alte mirodenii pot fi:
coajă de portocală/mere

Pune într-un ibric pe aragaz/sobă la foc mic până aproape dă în clocot. NU FIERBE, doar încălzește.
Toarnă într-o cană de ceramică, pahar etc. (după gusturi). :)
Serveşte cu mare saţ. Mai ales în zilele friguroase, ca acum.
O altă idee este să prepari (direct într-o sticlă) vinul cu mirodenii înainte (toate de mai sus, inclusiv zahărul; sau după gusturi), lași la rece (frigider, cămară, balcon) și când simți nevoia ori dorința, încălzești.
Nu EXAGERA, că te ia de cap chiar dacă ți se pare că nu-i tare.
În exces orice dăunează!

Mențiuni
Dacă-ţi place (şi ţi-am dat o idee) un like la pagina Facebook(click) este echivalent cu Mulţumesc şi-mi dă curaj să merg mai departe.

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii