Ultimele postări
Loading...
Monday, 15 October 2012

Vin fiert

Versiune personală picantă și aromată!
Evident că nu-i o rețetă.... doar o idee!!! Optimă în zilele friguroase!

1. 100 ml vin roşu
2. 1 lingură zahăr brun/alb sau miere
3. 1 vârf de cuţit: scorţişoară + 1/2 linguriţă de boia de ardei iute
4. câteva boabe coriandru/piper negru/roz/alb
5. 2-3 cuişoare

Alte mirodenii pot fi:
coajă de portocală/mere

Pune într-un ibric pe aragaz/sobă la foc mic până aproape dă în clocot. NU FIERBE, doar încălzește.
Toarnă într-o cană de ceramică, pahar etc. (după gusturi). :)
Serveşte cu mare saţ. Mai ales în zilele friguroase, ca acum.
O altă idee este să prepari (direct într-o sticlă) vinul cu mirodenii înainte (toate de mai sus, inclusiv zahărul; sau după gusturi), lași la rece (frigider, cămară, balcon) și când simți nevoia ori dorința, încălzești.
Nu EXAGERA, că te ia de cap chiar dacă ți se pare că nu-i tare.
În exces orice dăunează!

Mențiuni
Dacă-ţi place (şi ţi-am dat o idee) un like la pagina Facebook(click) este echivalent cu Mulţumesc şi-mi dă curaj să merg mai departe.

0 comentarii:

Post a Comment

RESPECT este cuvântul de ordine. Aroganța/grandomania, insultele de orice gen, comentariile care NU sunt la obiect nu au ce căuta pe această pagină. Dedic trup şi suflet reţetelor, de aceea orice iniţiativă (like, share, comment) este apreciată. Mulţumesc. O viaţă delicioasă îţi doresc. Ps. În caz de nu vezi publicat comentariul tău (1-3 zile), este pentru că nu am acces la internet.

 
Toggle Footer