Ultimele postări
Loading...
Sunday, 23 December 2012

Lichior de cacao


Tips: Când ai terminat de băut lichiorul ce a fost într-o sticlă „drăguţă” nu arunca sticla. Păstreaz-o; într-o zi s-ar putea să-ţi trebuiască. Ca acum, de ex.:)

Grad de dificultate: redus
Timp de preparare: 15 minute
Pentru 1 sticlă de 0.70 ml


Ingrediente:

1      500 ml alcool de 30 grade (este bun şi de 28 grade/votcă numai să nu aibă niciun gust bizar)
2      100 g cacao dulce (nu ştiu unde se găseşte, a mea este din Italia). În alternativă poţi să pui cacao normală (amară) şi adaugă 1-2 linguri de zahăr tos.
3     200-300 ml (depinde cât de tare îl vrei) lapte condensat. Ai grijă e foarte dulce.

Mod de preparare:

Se pune cacaoa peste alcool cu o pâlnie, toarnă laptele, zbate bine de multe ori şi e gata.
Dacă cacaoa este amară pune 1- 2 linguri de zahăr tos/sirop. Dizolv-o în lapte să nu facă cocoloaşe şi apoi toarn-o în sticlă.
 Cea cu zahăr nu face cocoloaşe. Dacă totuşi face atunci trece lichidul printr-o sită. 

Poţi servi imediat sau poţi face un cadou cuiva.

Pentru alte reţete de lichior vizitează secţiunea lichioruri ce găseşti în menu (bara de sus=reţete băuturi).


0 comentarii:

Post a Comment

RESPECT este cuvântul de ordine. Aroganța/grandomania, insultele de orice gen, comentariile care NU sunt la obiect nu au ce căuta pe această pagină. Dedic trup şi suflet reţetelor, de aceea orice iniţiativă (like, share, comment) este apreciată. Mulţumesc. O viaţă delicioasă îţi doresc. Ps. În caz de nu vezi publicat comentariul tău (1-3 zile), este pentru că nu am acces la internet.

 
Toggle Footer