Supă de post cu năut


Supă groasă cu legume şi cereale: naut, fasole şi orz. Din seria „special pentru studenţi/elevi/bărbaţi” Pentru amatorii de ciorbe „groase”.
Acum că e iarnă şi frig face foarte bine corpului şi minţii.

O supă parfumată, consistentă, sănătoasă şi foarte gustoasă. Optimă pentru toţi cei ce ţin post/dietă şi pentru vegani/vegetarieni/celiaci. În general nu folosesc conserve dar fac excepţii în cazul legumelor/cerealelor ce fierb foarte greu. (fasole, năut, mazăre, orz, porumb, grâu etc.) Sunt foarte practice aceste conserve/cutii. Poţi face o mâncare consistentă şi-n 5 minute.

Grad de dificultate: niciunul
timp de preparare: 15-20 minute (dacă aveţi cutii/conserve,deci deja fierte)
Porţii: 4

Ingrediente:
  1. 1 cutie de fasole albă/roşie etc
  2. 1 cutie de năut
  3. 1 cutiuţă de orz
  4. 1 ceapă
  5. 1 ardei
  6. 1 morcov
  7. un pic de cimbru
  8. sare
  9. pătrunjel
  10. Opţional: 2 ardei iuţi şi leuştean. Îi dă o savoare deosebită.
  11. 4 căni apă

Mod de preparare:
  1. Se spală toate legumele/cerealele bine
  2. se taie ceapa/morcovul
  3. Se pune apa la fiert şi se adaugă toate ingredientele, în afară de pătrunjel. Se acoperă şi se lasă să fiarbă 10-15 minute.
  4. Când e gata împresuraţi pătrunjelul

Menţiuni:
  1. Se serveşte cu pâine prăjită.
  2. Iese mai aromată dacă decizi să faci prăjeală din ceapă, ardei şi morcov. Eu sunt la dietă de câteva zile şi aş vrea să-mi detoxific organismul înainte de Crăciun, aşa că am decis „fără prăjeală, măcar odată”.


Trimiteți un comentariu

0 Comentarii