Salată de fructe cu litchi


= macedonia, în italiană. 

Nu este o reţetă propriu-zisă ci o variantă personală.
Nu sunt fan salate de fructe. Prefer fructele singure, adică să le mănânc pe rând. :p Plus că nu-mi plac conservele. Cum am mai zis, unele fac expecţie pentru că sunt foarte practice. 
Această salată mi-a plăcut în mod deosebit pentru că am îndrăznit.
Nepoata mea, Julia, s-ar "strâmba" la auzul acestei variante pentru că nu-i plac stafidele. Eu le ador!

Grad de dificultate: niciunul
Timp de preparare: 10 min
Porţii: 6-8

Ingrediente
  1. Grapefruit (graphfruit?!)
  2. 2 kiwi
  3. 1 cutie de compot de ananas
  4. 1 cutie compot de litchi
  5. 2 linguri stafide
  6. Opţional: frişcă, 1 lingură Alkermes (lichior italian) sau 1 lingură „Sex on the beach” (cocktail concentrat)
Mod de preparare
  1. Curăţă, taie fructele cum vrei
  2. Desfă conservele (sau nu, depinde. :p) ia cu lingura fructele fără compot
  3. Pune totul într-un bol mare
  4. Adaugă stafidele, amestecă foarte bine. Lasă 1-2 ore să se înmoiae
  5. Când serveşti adaugă lichiorul şi frişca
Menţiuni
1. Delicioasă pur şi simplu. De evitat dimineaţa, pe stomacul gol că te ia de cap urgent. :p
2. Am crezut că grapefruit-ul era roşu. Aş fi avut nevoie de ceva colorat intens dar a fost super şi aşa.
3. Idee superbă pentru o cină romantică. Poţi tăia kiwi (sau alte fructe tari, cum ar fi merele/perele) cu o formă de inimă, ca în imagine.
4. Fără alcool (frişca este vegetală) este optimă pentru vegani, vegetarieni, celiaci şi de post (evident).  


Trimiteți un comentariu

4 Comentarii

  1. Aaaaaa! Litchi! (sper ca am scris bine). :)
    Un fruct pe care l-am descoperit la sfarsitul anilor '90 intai in conserva si dupa aceea si proaspat!
    Bun, bun!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu habar nu am avut de el, până nu am ajuns în Italia într-un restaurant chinezesc. Prima mea impresie a fost: "au gust de ceapă". @-) Îţi dai seama?! Dar am insistat şi după a treia oară m-am îndrăgostit iremediabil. :))

      Ștergere
  2. Eu prima data am gasit o conserva in aeroport la Otopeni, am luat-o din curiozitate.
    Nu m-am gandiit niciodata ca seamana cu ceapa! :)

    RăspundețiȘtergere

RESPECT este cuvântul de ordine. Aroganța/grandomania, insultele de orice gen, comentariile care NU sunt la obiect nu au ce căuta pe această pagină. Dedic trup şi suflet reţetelor, de aceea orice iniţiativă pozitivă (like, share, comment) este apreciată. Mulţumesc. O viaţă delicioasă îţi doresc. Ps. În caz de nu vezi publicat comentariul tău (1-3 zile), este pentru că nu am acces la internet.