Floricele caramelate


Ştii să faci floricele, nu? Ce întrebare! Cine nu ştie?! Pe la noi se numesc: „cucoşi”.
Aceasta Nu este o reţetă ci o idee de duminică. 

Ai nevoie de boabe de porumb pentru floricele. Alea pentru microunde sunt foarte sărate; nu sunt bune. Îţi trebuie porumb „normal”, o oală de tuci/ceaun (fontă), 2 linguri ulei de floarea soarelui/arahide/nuci sau 10 grame unt şi câteva linguri de zahăr, după gust.
Ai două opţiuni
  1. Pui uleiul într-o oală de fontă. Adaugi boabele de porumb. Pui zahărul. Acoperă, lasă focul slab şi lasă să se facă, încercând să amesteci din când în când evitând să-ţi sară în/între ochi sau în toată bucătăria. Dacă vezi că iese fum NU-i bine. Opreşte repede focul. Această variantă este doar pentru leneşii ca mine.

  2. Pui uleiul în oala/ceaun, adaugi boabele de porumb, faci floricele să se facă normal. Le scoţi, pui zahărul, când s-a înmuiat şi a devenit arămiu adaugi floricele gata făcute, amesteci foarte bine. Caramelul trebuie să se prindă de toate floricele. Eu pun doar 2 linguri la ce vezi în imagine, pentru că nu-mi place foarte dulce. Un om „normal” ar pune 4 linguri, zic eu. :p
Nu ştiu dacă ai mâncat vreodată dar sunt foarte foarte bune. Fac când am poftă de ceva bun şi relativ, sănătos.
Îţi doresc o duminică superbă!

Trimiteți un comentariu

2 Comentarii

  1. Vai!! Ce mi-ai facut acum >:P....nu am mancat de cand eram mic. Ce bune mai erau! Ce conta ca eram tot lipiciosi dupa :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu sunt la dietă, nimic carbohidraţi şi zahăr procesat. Altfel mi-aş fi făcut o groază. Îmi plac la nebunie. =p~ Lipicioşi, nelipicioşi... este apă!

      Ștergere

RESPECT este cuvântul de ordine. Aroganța/grandomania, insultele de orice gen, comentariile care NU sunt la obiect nu au ce căuta pe această pagină. Dedic trup şi suflet reţetelor, de aceea orice iniţiativă pozitivă (like, share, comment) este apreciată. Mulţumesc. O viaţă delicioasă îţi doresc. Ps. În caz de nu vezi publicat comentariul tău (1-3 zile), este pentru că nu am acces la internet.