Ultimele postări
Loading...
Monday, 18 March 2013

Legume la cuptor

Mâncare de post. Optimă idee pentru vegani, vegetarieni, celiaci. Versiune personală, inspirată de la un chef italian.

Grad de dificultate: redus
Timp de preparare: 10 min + 25 - 30 min
Porţii: 2

Ingrediente
  1. 2 morcovi
  2. 4 cartofi
  3. 1 ceapă
  4. 2-3 căţei de usturoi
  5. 2 linguriţe sare
  6. mirodenii după gust: piper negru, boia de ardei iute, amestec pentru grătar
  7. 4 - 5 linguri ulei
  8. mai poţi adăuga şi cuburi de sfeclă roşie
Mod de preparare
  1. Spală morcovii, taie-i cuburi mai mărişoare sau felii. Eu nu-l curăţ pentru că este biologic, eu l-am „crescut”
  2. curăţă cartofii, spală-i, taie-i cuburi
  3. curăţă cepele, spală-le, taie-le în 4
  4. Usturoiul îl poţi lăsa cu coajă. Italienii aşa fac, ca să-l diferenţieze de restul şi să-l scoată înainte de al servi. Dar copt e tare bun, fără coajă
  5. Pune totul într-un bol. Varsă uleiul, pune sarea şi mirodeniile, amestecă foarte bine.
  6. Toarnă într-o tavă, aşează-le bine ajutându-te cu o lingură de lemn
  7. Pune la cuptor, treapta din mijloc, pentru 20 minute. Foc mediu (180 – 200°)
  8. După 20 de minute, verifică, întoarce, dacă este necesar, şi mută tava pe treapta de joc. Ridică temperatura cuptorului şi lasă pentru alte 10 – 15 minute
Menţiuni
Se servesc calde cu ketchup, sos de usturoi, mujdei, sos de hrean. Delicioase!

0 comentarii:

Post a Comment

RESPECT este cuvântul de ordine. Aroganța/grandomania, insultele de orice gen, comentariile care NU sunt la obiect nu au ce căuta pe această pagină. Dedic trup şi suflet reţetelor, de aceea orice iniţiativă (like, share, comment) este apreciată. Mulţumesc. O viaţă delicioasă îţi doresc. Ps. În caz de nu vezi publicat comentariul tău (1-3 zile), este pentru că nu am acces la internet.

 
Toggle Footer