Ultimele postări
Loading...
Wednesday, 27 March 2013

Omletă cu iaurt şi seminţe


Grad de dificultate: redus – mediu (dacă nu ai nicio practică, dar urmează paşii şi vizionează şi acest video, te va ajuta)
Timp de preparare: 15 - 25 min
Porţii: 3 – 4

Ingrediente
  1. 50 g salam/cârnat etc
  2. 2 linguri seminţe de floarea soarelui
  3. eu am mai avut, prin frigider, nişte paste (cu roşii) deja gătite
  4. 3 – 5 ouă. Depinde de cantitatea de alte alimente ce vei folosi. Cum am mai zis, cu cât ai mai multe alimente cu atât trebuiesc mai multe ouă; altfel NU se leagă şi nu devine omletă ci o aiureală unică! Pentru cât vezi în tigaie ar fi trebuit să folosesc vreo 5-6 ouă dar sunt singură!! Nu pot să mănânc 7 ouă într-o zi.
  5. mirodenii după gust: piper negru, chili, etc
  6. 1-2 linguri iaurt natural
  7. 2-3 linguri ulei de măsline
  8. pătrunjel sau mărar uscat/verde sau orice îţi place (timo, cimbru, tarhon, ceapă/usturoi verde)
  9. Opţional şi foarte indicat: caşcaval, brânză, mozzarella; 1 ardeiu iute/boia de ardei, măsline fără sâmburi
Mod de preparare - Tigaia din imagine are diametrul 24
  1. Taie salamul/cârnatul bucăţele, pune-l în tigaia în care era uleiul. Lasă să se rumenească puţin (2-3 min)
  2. adaugă seminţele de floarea soarelui, lasă-le 2-3 min
  3. Pune pastele (şi toate celelalte mâncăruri, în afară de: ouă, brânză şi pătrunjel) la încălzit în ulei (3-4 minute). Totul trebuie să fie copt bine când adaugi ouăle bătute)
  4. Taie sau rade (dacă pui) brânza/caşcavalul/mozzarella
  5. Bate ouăle foarte bine (cu un tel, furculiţă, mixer etc.), adaugă pătrunjelul, iaurtul, brânza, sarea (cu atenţie, prea multă sare nu face bine – se ştie)
  6. Toarnă-le în tigaie şi amestecă foarte bine în aşa fel încât ouăle să cuprindă tot ce este în tigaie. Focul la minim, acoperă şi lasă vreme de 4-5 minute
  7. Întoarce omleta cu o farfurie sau cu un capac mai mare decât tigaia. Să nu se rupă. Urmăreşte acest video
  8. Lasă să curgă uşor înapoi în tigaie. Acoperă şi lasă pentru alte 3-4 minute tot la foc slab/minim. În alternativă poţi să o faci la cuptor dar durează mult mai mult.
Menţiuni
  1. Poţi servi cu murături, gogoşari în oţet etc.
  2. Optim ca aperitiv la petreceri de orice gen. Taie cuburi, arată excepţional.   

0 comentarii:

Post a Comment

RESPECT este cuvântul de ordine. Aroganța/grandomania, insultele de orice gen, comentariile care NU sunt la obiect nu au ce căuta pe această pagină. Dedic trup şi suflet reţetelor, de aceea orice iniţiativă (like, share, comment) este apreciată. Mulţumesc. O viaţă delicioasă îţi doresc. Ps. În caz de nu vezi publicat comentariul tău (1-3 zile), este pentru că nu am acces la internet.

 
Toggle Footer