Ultimele postări
Loading...
Monday, 22 April 2013

Paste cu măsline, ciuperci

Reţetă de post, simplă, rapidă, consistentă, delicată şi foarte gustoasă. Oricine poate să o facă.

Grad de dificultate: redus
Timp de preparare: 15 minute
Porţii: 2-4

Ingrediente:
  1. 300 g paste, de preferinţă penne (paste scurte)
  2. 1 ceapă galbenă
  3. 3 căţei de usturoi
  4. 50 g măsline, felii/fără sâmburi (nu ca în imagine dar mie nu-mi plac decât astea)
  5. 150 g ciuperci (sau după gust; cu cât pui mai multe cu atât sunt mai bune)
  6. sare după gust
  7. 3 linguri ulei de măsline
  8. Opţional: piper negru, 1 ardei iute/boia de ardei iute
Mod de preparare:
  1. Se pune apa la fiert şi numai când începe să fiarbă se adaugă pastele lăsând-le circa 7 minute. Mie îmi plac „al dente” deci le las cam 5 minute.
  2. Între timp se taie ceapa peştişori, usturoiul felii subţiri şi se pun la călit în uleiuil de măsline (tigaie/wok). Foc slab să nu se ardă, 3-4 min
  3. Se adaugă ciupercile, măsline, amestecă bine, scurge pastele şi toarnă-le în tigaie
  4. Amestecă, saltă, adaugă sare şi piper negru, dacă vrei
Menţiuni:
1. Se servesc fierbinţi!

0 comentarii:

Post a Comment

RESPECT este cuvântul de ordine. Aroganța/grandomania, insultele de orice gen, comentariile care NU sunt la obiect nu au ce căuta pe această pagină. Dedic trup şi suflet reţetelor, de aceea orice iniţiativă (like, share, comment) este apreciată. Mulţumesc. O viaţă delicioasă îţi doresc. Ps. În caz de nu vezi publicat comentariul tău (1-3 zile), este pentru că nu am acces la internet.

 
Toggle Footer