Ultimele postări
Loading...
Thursday, 13 June 2013

Cartofi noi cu mărar

Reţeta asta o ştie toată lumea, nu?! Bine, eu o scriu pentru cine e începător în arta „bucătăritului”.
Optimă idee pentru vegani/vegetarieni, celiaci.

Grad de dificultate: redus
Timp de preparare: 25 - 30 minute
Porţii pentru 2 persoane

Ingrediente:
  1. 400 g cartofi noi (12-13 mai micuţi)
  2. câteva foi de usturoi verde (5-6)
  3. 5 linguri ulei de măsline (sau de care ai)
  4. 1 legătură mică de mărar
  5. sare după gust (1/2 linguriţă)
Mod de preparare:
  1. Spală cartofii foarte bine. Unii dintre ei se decojesc fără ajutorul unui instrument, alţii nu. Dacă-s în apă se decojesc mai uşor. Eu îi „zgârâi cu o lingură sau cu dosul cuţitului, când opun rezistenţă. Dar poţi să-i cureţi de coajă, dacă vrei. Nu-i bai. Numai că asta e sistemul cartofilor noi. Deci, le iei pieliţa cum îţi vine mai uşor. Dacă-s mai mari decât o nucă taie-i în două
  2. Pune uleiul într-o tigaie, lasă-l să se încingă puţin. Adaugă cartofii, ai grijă că dacă-i prea încins uleiul sare peste tot şi nu-i fain deloc. Focul destul de tare, nu foarte totuşi. Lasă să se prăjească cam 10 minute, (adăugând sarea) după care îi întorci/amesteci, tai foile de usturoi şi le pui peste; îi laşi alte 10 minute. Ai grijă să nu se ardă. Amestecă dacă vezi că iese fum. Trebuie să prindă o crustă aurie sau uşor maronie, NU NEAGRĂ!! :D

  3. Când sunt aproape gata taie mărarul mărunt şi împrăştie-l în tigaie. Amestecă foarte bine şi opreşte focul
Menţiuni
  • Serveşte cu legume proaspete sau castraveţi muraţi. Un deliciu UNIC!!! Eu îi ador. 
  • Îmi cer scuze pentru că nu am fotografii pas cu pas (voi posta în curând), dar când sunt la ţară, rar am timp să fac poze.
  • Cumnata mea a gătit aceşti cartofi minunaţi, eu eram la plivit ceapa. :D

Dacă-ţi place şi ţi-am dat o idee, un like la pagina Facebook (click) este echivalent cu Mulţumesc.

0 comentarii:

Post a Comment

RESPECT este cuvântul de ordine. Aroganța/grandomania, insultele de orice gen, comentariile care NU sunt la obiect nu au ce căuta pe această pagină. Dedic trup şi suflet reţetelor, de aceea orice iniţiativă (like, share, comment) este apreciată. Mulţumesc. O viaţă delicioasă îţi doresc. Ps. În caz de nu vezi publicat comentariul tău (1-3 zile), este pentru că nu am acces la internet.

 
Toggle Footer