Ultimele postări
Loading...
Wednesday, 26 June 2013

Omletă cu dovleac


E vremea dovleceilor!! Conţinând fosfor, magneziu, potasiu (VitaminaB9/A) sunt excepţionali pentru organismul nostru.
Iată o altă reţetă personală de frittată/omletă. Practică, rapidă, bogată, hrănitoare şi DELICIOASĂ.
Cred că am să fac o secţiune specială numită „Frittate”.
Recomand cu încredere TUTUROR celor care nu-s vegani. :D
Optimă idee pentru celiaci. Un aperitiv perfect la orice petrecere.
Rece sau caldă, această frittată îţi va încânta palatul. Pe bune!

Grad de dificultate: redus – mediu (dacă nu ai nicio practică urmează paşii şi vizionează şi acest video, te va ajuta)
Timp de preparare: 15 - 25 min
Porţii: 3 – 4

Ingrediente
  1. 5 ouă-6. (Depinde de cantitatea de alte alimente ce vei folosi. Cum am mai zis, cu cât ai mai multe alimente cu atât trebuiesc mai multe ouă; altfel NU se leagă şi nu devine omletă ci o aiureală unică!)
  2. 2 cepe galbene sau 1 legătură de ceapă verde
  3. Opţional, dar indicat (face bine organismului) 1 legătură de lobodă (3-4 frunze mai măricele)
  4. 2 cartofi (i-am pus ca să absoarbă apa din dovleac)
  5. 1 ardei gras
  6. 1 bucată de dovleac (200 g)
  7. 1 ardei iute/1/2 liguriţă boia de ardei iute
  8. 3 linguri ulei de măsline
  9. sare după gust (1/2 linguriţă)
Mod de preparare - Tigaia din imagine are diametrul 24

  1. Curăţă, taie ceapa. Prepară şi celelalte ingrediente: spală şi taie loboda. Rade şi dovleacul sau taie-l cuburi mărunte. Spală şi taie ardeiul julienne (peștișori) Curăță cartofii şi rade-i pe răzătoarea „mare”.
  2. Pune tigaia pe foc, varsă uleiul şi adaugă ceapa lăsând-o să se călească puţin (1 min.circa.). Pune cartofii, dovleacul, ardeiul, amestecă şi lasă să călească bine. Toate „operațiile” trebuiesc efectuate cu focul la minim
  3. Adaugă loboda, amestecă. Lasă 1 min. Totul trebuie să fie copt bine când adaugi ouăle
  4. Bate ouăle şi toarnă-le în tigaie (ouăle TREBUIE să cuprindă tot ce este în tigaie). Cu o lingură de lemn amestecă cât poţi de bine. De mai multe ori. Chiar dacă ţi se pare că ouăle s-au copt tu amestecă cam 30-40 de secunde. După care, acoperă cu un capac şi lasă vreo 5-7 min
  5. Întoarce omleta cu o farfurie sau cu un capac mai mare decât tigaia. Să nu se rupă. Urmăreşte acest video
  6. Lasă să curgă uşor înapoi în tigaie. Acoperă şi lasă pentru alte 4-5 minute, tot la foc slab/minim. În alternativă poţi să o faci la cuptor, dar durează mult mai mult. Mi se pare o pierdere de timp şi de bani.
Menţiuni
  1. Optim ca aperitiv la petreceri de orice gen. Taie cuburi, arată excepţional.   
Dacă-ţi place (şi ţi-am dat o idee), un like la pagina Facebook (click) este echivalent cu Mulţumesc şi-mi dă curaj să merg mai departe.

0 comentarii:

Post a Comment

RESPECT este cuvântul de ordine. Aroganța/grandomania, insultele de orice gen, comentariile care NU sunt la obiect nu au ce căuta pe această pagină. Dedic trup şi suflet reţetelor, de aceea orice iniţiativă (like, share, comment) este apreciată. Mulţumesc. O viaţă delicioasă îţi doresc. Ps. În caz de nu vezi publicat comentariul tău (1-3 zile), este pentru că nu am acces la internet.

 
Toggle Footer