Ultimele postări
Loading...
Wednesday, 31 July 2013

Omletă grâu, păstai

Iată o altă reţetă personală de frittată/omletă. Originală, bogată, hrănitoare şi DELICIOASĂ.
Recomand cu încredere TUTUROR celor care nu-s vegani. :D
Un aperitiv perfect la orice petrecere. Rece sau caldă, această frittată îţi va încânta palatul. Pe bune!

Grad de dificultate: redus – mediu (dacă nu ai nicio practică, dar urmează paşii şi vizionează şi acest video, te va ajuta)
Timp de preparare: 15 - 35 min
Porţii: 4

Ingrediente
  1. 6 ouă (Depinde de cantitatea de alte alimente ce vei folosi. Cum am mai zis, cu cât ai mai multe alimente cu atât trebuiesc mai multe ouă; altfel NU se leagă şi nu devine omletă ci o aiureală unică!)
  2. 100 g grâu fiert
  3. 100 g păstăi
  4. 1 ceapă uscată/verde
  5. 1 ardei gras
  6. 1 ardei iute/1/2 liguriţă boia de ardei iute
  7. 1/2 linguriţă condimente varie (la alegere: piper negru, mărar, coriandru)
  8. 1/2 linguriţă usturoi praf
  9. 3 linguri ulei de măsline
  10. sare după gust (1/2 linguriţă)
Mod de preparare - Tigaia din imagine are diametrul 24
  1. Dacă nu ai grâu fiert (există la conservă), trebuie să-l pui la umflat (într-o oală cu apă) cu o noapte înainte. Asta după ce l-ai spălat de câteva ori. Dimineaţa (sau după minim 8 ore), îl pui la fiert în apă curată, vreme de 20 de min.
  2. Curăţă, spală păstăile, şi pune-le la fiert vreme de 10 min. (sunt numai opărite practic)
  3. Curăţă, spală, taie ceapa. Prepară şi celelalte ingrediente: spală şi taie ardeiul julienne (peștișori)
  4. Pune tigaia pe foc, toarnă uleiul, adaugă ceapa lăsând-o să se călească puţin (1 min.circa.). Pune ardeiul, amestecă şi lasă să călească (2 min). Adaugă păstăile deja fierte (tăiate sau nu, nu contează). Apoi grâul scurs de apă, condimentele, sarea. Amestecă şi lasă 4 min. Toate „operațiile” trebuiesc efectuate cu focul la minim. Totul trebuie să fie copt bine când adaugi ouăle
  5. Bate ouăle şi toarnă-le în tigaie (ouăle TREBUIE să cuprindă tot ce este în tigaie). Cu o lingură de lemn amestecă cât poţi de bine. De mai multe ori. Chiar dacă ţi se pare că ouăle s-au copt tu amestecă cam 30-40 de secunde. După care, acoperă cu un capac şi lasă vreo 5-7 min.
  6. După care întoarce omleta cu o farfurie sau cu un capac mai mare decât tigaia. Să nu se rupă. Urmăreşte acest video
  7. Lasă să curgă uşor înapoi în tigaie. Acoperă şi lasă pentru alte 4-5 minute, tot la foc slab/minim. În alternativă poţi să o faci la cuptor, dar durează mult mai mult. Mi se pare o pierdere de timp şi de bani.
Menţiuni
Optim ca aperitiv la petreceri de orice gen. Taie cuburi, arată WOW!
Dacă-ţi place (şi ţi-am dat o idee) orice iniţiativă: un like/share la postări sau pagina Facebook (click şi vei găsi mult mai multe fotografii), un vot (în dreapta sus) (sau un mic comentariu la obiect) este echivalent cu Mulţumesc.

0 comentarii:

Post a Comment

RESPECT este cuvântul de ordine. Aroganța/grandomania, insultele de orice gen, comentariile care NU sunt la obiect nu au ce căuta pe această pagină. Dedic trup şi suflet reţetelor, de aceea orice iniţiativă (like, share, comment) este apreciată. Mulţumesc. O viaţă delicioasă îţi doresc. Ps. În caz de nu vezi publicat comentariul tău (1-3 zile), este pentru că nu am acces la internet.

 
Toggle Footer