Ultimele postări
Loading...
Tuesday, 20 August 2013

Mancarică de legume cu carnat

Reţetă parfumată, picantă, vesel colorată şi, nu în ultimul rând, delicioasă!
Optimă idee pentru celiaci. Dar nu servi foarte des. Se ştie că prăjeala nu face foarte bine... dar ce bună e!! Deşi, cum am mai spus, prăjelile mele sunt foarte light/uşoare/delicate. Le fac la foc foarte slab, punând un capac deasupra; în acest mod se formează vapori care curg în tigaie împiedicând ca ceea ce se află în tigaie să se ardă. 
Orice se arde devine amar şi influențează negativ gustul mâncării. Nu mai amintesc că nu e sănătos.

Grad de dificultate: redus – mediu (dacă nu ai nicio practică)
Timp de preparare: 15 - 25 min
Porţii: 2

Ingrediente
  1. 2 cepe galbene sau 1 legătură de ceapă verde
  2. 2 ardei graşi/gogoşari
  3. 1 ardei iute/1 linguriţă boia de ardei iute
  4. 4 roşii de mărime medie (bine coapte)
  5. 200-300 g cârnat picant
  6. 2 linguri ulei de măsline
  7. 1 linguriţă piper negru
  8. 1 căţel de usturoi sau 1 linguriţă praf
  9. sare după gust (1/2 linguriţă). Atenţie: cârnatul e deja sărat, nu exagera că nu e bine! Ştii nu?!
Mod de preparare 

  1. Curăţă, taie ceapa cubuleţe sau peştişori
  2. Spală, taie ardeii cubuleţe sau peştişori (cum îţi vine la îndemână)
  3. Pune tigaia pe foc, varsă uleiul, adaugă ceapa şi ardeii lăsând să se călească (să se înmoaie de fapt) la foc foarte slab (2 min.circa.). Acoperă tigaia pe cât posibil
  4. Taie cârnatul rondele/feliuţe/bucăţi de circa 3 cm (ori cum vrei tu), pune-l în tigaie peste celelalte ingrediente. Lasă 5 min.
  5. Spală şi taie roşiile (lemânând coaja, dacă poţi şi vrei. Eu nu o elimin niciodată) Pune-o în tigaie, amestecă foarte bine. Pune un cap deasupra tigăii şi lasă să se coacă alte 6 min. La foc slab
  6. Curăţă usturoiul, taie-l mărunt sau striveşte-l şi adaugă-l în tigaie
  7. Verifică de sare, adaugă piperul, amestecă şi e gata
  8. Serveşte cu mămăligă (pentru pasionaţi) sau cu pâine, crackers, etc.
Menţiuni

Merită o încercare!

Dacă-ţi place (şi ţi-am dat o idee) orice iniţiativă: un like/share la postări sau pagina Facebook (click şi vei găsi mult mai multe fotografii), un vot (în dreapta sus) sau un mic comentariu la obiect (dacă ai timp şi chef) este echivalent cu Mulţumesc.

0 comentarii:

Post a Comment

RESPECT este cuvântul de ordine. Aroganța/grandomania, insultele de orice gen, comentariile care NU sunt la obiect nu au ce căuta pe această pagină. Dedic trup şi suflet reţetelor, de aceea orice iniţiativă (like, share, comment) este apreciată. Mulţumesc. O viaţă delicioasă îţi doresc. Ps. În caz de nu vezi publicat comentariul tău (1-3 zile), este pentru că nu am acces la internet.

 
Toggle Footer