Ultimele postări
Loading...
Monday, 26 August 2013

Omletă cu cârnat, ceapă

Altă omletă/frittată extrem de practică, simplă, saţioasă şi delicioasă ce merită încercată!

Grad de dificultate: redus – mediu (dacă nu ai nicio practică, dar urmează paşii şi vizionează şi acest video, te va ajuta)
Timp de preparare: 15 - 20 min
Porţii: 3 – 4

Ingrediente
  1. 2 cepe galbene/roşii
  2. 200 g cârnat picant
  3. 2 ardei graşi (verzi, galbeni, roşii= nu contează)
  4. 3 linguri fulgi de ovăz integrali (opţional)
  5. mirodenii după gust: piper negru, chili, ghimbir
  6. 2-3 linguri ulei de măsline
  7. Opţional: pătrunjel sau mărar uscat/verde sau orice îţi place (timo, cimbru, tarhon, ceapă/usturoi verde). Eu nu am pus de data asta pentru că-mi place gustul cepei şi mirodeniile îl acoperă
  8. Tot opţional dar foarte indicat: caşcaval, brânză, mozzarella; 1 ardeiu iute/boia de ardei
Mod de preparare - Tigaia din imagine are diametrul 24
  1. Taie ceapa cuburi sau julienne (peştişori), la fel cu ardeiul, adaugă cârnatul tăiat feliuţe subţiri (1 cm) pune totul la călit în ulei pentru circa 3 min.
  2. Bate ouăle foarte bine (cu un tel, furculiţă, mixer etc.), adaugă fulgii de porumb, (eventual brânza) sarea (cu atenţie, prea multă sare nu face bine – se ştie), mirodeniile; toarnă-le în tigaie şi amestecă foarte bine în aşa fel încât ouăle să cuprindă tot ce este în tigaie. Focul la minim, acoperă şi lasă vreme de 4-5 minute
  3. Întoarce omleta cu o farfurie sau cu un capac mai mare decât tigaia. Să nu se rupă. Urmăreşte acest video
  4. Lasă să curgă uşor înapoi în tigaie. Acoperă şi lasă pentru alte 3-4 minute tot la foc slab/minim. În alternativă poţi să o faci la cuptor, dar durează mult mai mult.
Menţiuni
  1. Frittata mea a avut cam 1,5 cm înălţime. A fost puţin dulceagă, picantă şi foarte gustoasă
  2. Poţi servi cu murături, gogoşari în oţet etc.
  3. Optim ca aperitiv la petreceri de orice gen. Taie cuburi, arată excepţional.
Dacă-ţi place (şi ţi-am dat o idee) orice iniţiativă: un like/share la postări sau pagina Facebook (click şi vei găsi mult mai multe fotografii), un vot (în dreapta sus) sau un mic comentariu la obiect (dacă ai timp) este echivalent cu Mulţumesc.

0 comentarii:

Post a Comment

RESPECT este cuvântul de ordine. Aroganța/grandomania, insultele de orice gen, comentariile care NU sunt la obiect nu au ce căuta pe această pagină. Dedic trup şi suflet reţetelor, de aceea orice iniţiativă (like, share, comment) este apreciată. Mulţumesc. O viaţă delicioasă îţi doresc. Ps. În caz de nu vezi publicat comentariul tău (1-3 zile), este pentru că nu am acces la internet.

 
Toggle Footer