Carne de pui în sos de roșii

Retetă de toamnă (dar nu numai), parfumată, aromată, vesel colorată.
Optimă idee pentru celiaci.
Update 14-05-2014
O precizare este fundamentală: carnea de pui, dacă e cumpărată şi puiul e tânăr, fierbe repede. Dar dacă e găină de ţară, sau oricum, crezi că există riscul să rămână crudă, fierbe-o în prealabil până crezi că e aproape gata.
Am făcut de-atâtea ori şi nu mi s-a-ntâmplat, de aceea nu m-am gândit să precizez. Dar, ar fi trebuit. Îmi cer scuze tuturor celor care au avut o astfel de experienţă.

Grad de dificultate: redus – mediu
Timp de preparare: 60 min
Porţii: 3 – 4

Ingrediente
1.                  2 cepe galbene
2.                  Câteva bucăți de carne de pui sau de care ai/vrei
3.                  6 roșii de mărime medie (500-600 g), foarte coapte/zemoase. Este fundamental să aibă mult suc. Eu am pus mai multe soiuri și mărimi, dar toate au fost mature și pline de suc
4.                  1 ardei gras roşu sau verde (eu am pus și dintr-ăia micuţi, bulgăreşti)
5.                  1 linguriță piper negru
6.                  2-3 linguri ulei de măsline
7.                  10 linguri apă
8.                  2 cătei de usturoi
9.                  1 ardei iute
10.              ½ linguriță sare (sau după gust)

Mod de preparare  - După cum observi am folosit două tigăi. Nu pentru că-mi place să spăl vase, dar pt ca sosul de rosii curgea din tigaia dry cooker si am fost nevoită să iau măsuri
1.                  Curăță, spală și taie ceapa sau rade-o la răzătoare. Pune-o la călit (împreună cu usturoiul pisat/strivit) în ulei vreme de 3 min (foc slab)
2.                  Spală și taie ardeii (peștișori sau cum ți-e mai la îndemână), pune-i peste ceapă, lasă alte 3 min
3.                  Taie carnea bucăţi mai mici (nu ca mine!!! Că mi-a fost lene) şi pune-o in tigaie peste ceapă, ardei. Dar mai bine o fierbi separat (cel puţin 45 de min), să ştii măcar cât timp îi trebuie.
4.                  Adaugă 10 linguri de apă, acoperă și lasă să fiarbă la foc lent cam 15 min. Verifică din când în când și mai adaugă apă (3-4 linguri), dacă crezi că mai trebuie
5.                  Spală și taie roșiile (poți elimina pielița, dacă vrei, dar nu cred să fie necesar căci va fierbe mult și nu se va simți), toarnă-le în tigaie (cu tot cu suc) și lasă să fiarbă la foc mediu pînă scade sosul de roșii (cam 50 de min)
6.                  Adaugă sare, piper, amestecă și verifică dacă carnea e fiartă
Menţiuni
Servește fierbinte cu mămăliguță caldă sau rece și cu sos de usturoi.


Alte 2 rețete similare aici (optime idei pt celiaci): Mâncărică parfumată de legume (de post =vegani/vegetarieni), Mâncărică cu cârnat.

Dacă-ţi place (şi ţi-am dat o idee) orice iniţiativă: un like/share la postări sau pagina Facebook (click şi vei găsi mult mai multe fotografii), un vot (în dreapta sus) sau un mic comentariu la obiect (dacă ai timp și chef) este echivalent cu Mulţumesc.

Trimiteți un comentariu

2 Comentarii

  1. Am facut reteta si sosul a fost mai bun decat carnea - de unde sa stiu ca gaina de tara trebuie fiarta juma de zi? Eu am tinut-o la marinat vreo 5-6 ore, apoi direct in tocana cu ea. Se pare ca n-a fost suficient. Deci faceti reteta cu pui cumparat, pentru ca e delicioasa si e pacat sa nu va bucurati intru totul de ea

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ciao Lily. Pfff. Nici nu m-am gândit la asta. Îmi pare tare rău. Da, găina de ţară trebuie fiartă, nu glumă. Am să precizez clar de-acum.
      Mulţumesc.

      Ștergere

RESPECT este cuvântul de ordine. Aroganța/grandomania, insultele de orice gen, comentariile care NU sunt la obiect nu au ce căuta pe această pagină. Dedic trup şi suflet reţetelor, de aceea orice iniţiativă pozitivă (like, share, comment) este apreciată. Mulţumesc. O viaţă delicioasă îţi doresc. Ps. În caz de nu vezi publicat comentariul tău (1-3 zile), este pentru că nu am acces la internet.