Ultimele postări
Loading...
Friday, 6 September 2013

Frittata carne de porc, sfeclă

Câte rețete de genul oi fi postat? Multe, îmi amintesc; şi încă or să mai fie pentru că variantele/combinațiile sunt infinite. De data aceasta am avut niște carne de porc (care mi s-a părut insipidă) și nu prea știam ce să fac cu ea (aveam mai multe opțiuni, dar voiam să fie ceva rapid). 
Sper să dau o idee măcar unei persoane.

Grad de dificultate: redus – mediu (dacă nu ai nicio practică, dar urmează paşii şi vizionează şi acest video, îți va fi de folos
Timp de preparare: 25-30 min
Porţii:  4

Ingrediente
  1. 3 – 5 ouă. Orientează-te la câte alte ingrediente ai
  2. 2 cepe galbene
  3. 250 g carne de porc afumată (sau nu, după gust)
  4. 1 ardei gras roşu sau verde (eu am pus și dintr-ăia micuţi, bulgăreşti)
  5. o bucățică de sfeclă roșie (sau salată de sfeclă) = 50-60 g
  6. 2 linguri tărâțe de grâu (opțional)
  7. mirodenii după gust: piper negru, chilli, ghimbir
  8. 2-3 linguri ulei de măsline
  9. Opţional: pătrunjel uscat/verde sau orice îţi place (timo, cimbru, tarhon). Eu nu am pus pentru că-mi place gustul ardeilor
  10. 1 ardei iute/boia de ardei
Mod de preparare - Tigaia din imagine are diametrul 24

  1. Taie carnea de porc bucățele şi pune-o la călit în ulei pentru circa 10 -15 min. Dacă cumva crezi că-i prea dură şi nu este deajuns friptura asta o poţi fierbe pentru câteva mi (10) înainte de a o pune la prăjit ( a mea era deja prăjită)
  2. La fel procedezi şi cu ceapa: o tai cuburi sau julienne (peştişori)
  3. Taie și ardeii cubulețe, peștișori
  4. Rade sfecla pe răzătoare. Pune totul în tigaie peste carne. Lasă să se înmoaie bine (circa 5 min) la foc slab
  5. Bate ouăle foarte bine (cu un tel, furculiţă, mixer etc.), sarea (cu atenţie, prea multă sare nu face bine – se ştie)
  6. Toarnă omleta în tigaie şi amestecă foarte bine în aşa fel încât ouăle să cuprindă tot ce este în tigaie. Focul la minim, acoperă şi lasă vreme de 4-5 minute
  7. Întoarce omleta cu o farfurie sau cu un capac mai mare decât tigaia. Să nu se rupă. Urmăreşte acest video
  8. Lasă să curgă uşor înapoi în tigaie. Acoperă şi lasă pentru alte 3-4 minute tot la foc slab/minim. În alternativă poţi să o faci la cuptor, dar durează mult mai mult.
Menţiuni
  1. Poţi servi cu murături, gogoşari în oţet etc.
  2. Optim ca aperitiv la petreceri de orice gen. Taie cuburi, arată excepţional.   
Dacă-ţi place (şi ţi-am dat o idee) orice iniţiativă: un like/share la postări sau pagina Facebook (click şi vei găsi mult mai multe fotografii), un vot (în dreapta sus) sau un mic comentariu la obiect (dacă ai timp şi chef) este echivalent cu Mulţumesc.

0 comentarii:

Post a Comment

RESPECT este cuvântul de ordine. Aroganța/grandomania, insultele de orice gen, comentariile care NU sunt la obiect nu au ce căuta pe această pagină. Dedic trup şi suflet reţetelor, de aceea orice iniţiativă (like, share, comment) este apreciată. Mulţumesc. O viaţă delicioasă îţi doresc. Ps. În caz de nu vezi publicat comentariul tău (1-3 zile), este pentru că nu am acces la internet.

 
Toggle Footer