Risotto picant cu must

Mi-a dat cineva niște must și nu prea aveam chef să-l beau deoarece sunt puțin răcită (și cu fundu-n sus) zilele astea. Am scris și o poIezie pe temă, citește dacă ai 1 minut. Vei râde puțin.
Se oțetea și a trebuit să fac ceva cu el. Sincer... a fost o idee EXTREM de inspirată. Se pare că nu mi-a intrat creierul în letarg de tot, chiar dacă-s gripată la maxim.
A fost așa de bun că am decis să-ncerc din nou, cât mai curând.

Timp de preparare: 20-25 minute
Dificultate: foarte uşor
Porţii pt. 2 persoane

Ingrediente
  1. 300 grame orez. Am folosit orez pre-copt, dar este bun și cel cu bob mare
  2. 1 pahar de must (150 ml circa)
  3. 1 ceapă mică galbenă
  4. 2 căței de usturoi
  5. 1 ardei iute/1 linguriță boia de ardei iute
  6. 2 linguri ulei măsline/floarea soarelui
  7. sare după gust
  8. apă/supă cât cuprinde (cam o cană = 250 ml, depinde de orezul tău)
Mod de preparare
  1. Curăță, spală și taie ceapa, usturoiul, ardeiul iute mărunt
  2. Toarnă uleiul într-o cratiță, lasă să se înfierbânte, adaugă legumele, amestecă și lasă să se călească la foc slab vreo 3 min
  3. Dacă ești intolerant la gluten, spală orezul în câteva ape, lasă-l la scurs apoi pune-l în cratiță peste legumele călite, amestecă foarte bine (1 min),
  4. Adaugă mustul, mărește flacăra și lasă să se evapore amestecând constant. Nu pleca de lângă cratiță că se prinde instant! (2-3 min circa)
  5. Adaugă supa/apa călduță (atât cât să acopere orezul + 1 deget), amestecă. Lasă să dea în clocot, micșorează flacăra și lasă să fiarbă acoperit vreme de 15 min. Depinde de orezul tău
  6. Servește fierbinte sau rece, simplu (eu îl ador) sau alături de diferite fripturi de carne sau pește
Mențiuni
  • E atât de delicat la gust, că nu-ți vine să crezi. Trebuie neapărat să-ncerci, mai ales dacă ești vegan/vegetarian sau celiac. Ori dacă iubești orezul, ca mine. Am servit cu niște aripioare picante rămase de ieri.
  • Dacă-ţi place (şi ţi-am dat o idee) orice inițiativă: un like/share la postări sau pagina Facebook (click şi vei găsi mult mai multe fotografii), un vot (în dreapta sus) (sau un mic comentariu la obiect) este echivalent cu Mulţumesc.

Trimiteți un comentariu

2 Comentarii

  1. Băi, tu glumești! Încerc că-s curioasă rău, dar dacă mă-mbăt e vina ta. :-)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. @-) Fă-l mai pe seară atunci! Glumesc. Imposibil să te-mbeți de la mâncarea asta. Numai dacă bei separat... Poftă bună. (f)

      Ștergere

RESPECT este cuvântul de ordine. Aroganța/grandomania, insultele de orice gen, comentariile care NU sunt la obiect nu au ce căuta pe această pagină. Dedic trup şi suflet reţetelor, de aceea orice iniţiativă pozitivă (like, share, comment) este apreciată. Mulţumesc. O viaţă delicioasă îţi doresc. Ps. În caz de nu vezi publicat comentariul tău (1-3 zile), este pentru că nu am acces la internet.