Borş cu afumătură, gulii, spanac

Optimă rețetă pentru celiaci.
Sunt de părere că orice faci cu afumătură de porc, nu are cum să iasă rău. Așa că, dacă nu ai avut curajul de a face borș până acum, e cazul să îndrăznești.

Grad de dificultate: redus
Timp de preparare: 45 minute
Porţii: 4

Ingrediente
  1. Câteva bucăți de carne de porc afumată, oasele sunt fundamentale (300-400 g)
  2. 1 legătură de spanac (50 g)
  3. 1 bucată de praz
  4. 1 morcov
  5. 1 gulie
  6. 1/2 păstârnac
  7. 2 linguri bulion sau 1 pahar suc de roșii
  8. 1 linguriță cimbru sau 1 crenguță
  9. 1 pahar borș (rețeta aici)
  10. 2 linguri de ulei
  11. 4 căni apă (500 - 600 ml)
  12. 1 ardei iute/1 linguriță boia de ardei iute
  13. 1 lingură sare (atenție, poate carnea e deja sărată)
  14. pătrunjel proaspăt pt ornat (opțional)
Mod de preparare
  1. Curăță și spală legumele
  2. Taie prazul/ardeiul mărunt, la fel faci cu spanacul (după ce l-ai spălat, evident)
  3. Morcovul, gulia, păstârnacul eu le-am tăiat bucăți mai mari dar tu taie-le cum vrei. Poți să le razi
  4. Pune uleiul într-o oală (pe foc), adaugă prazul, ardeiul și lasă la călit vreme de 3 min. Adaugă spanacul, lasă 1 min; amestecă constant să nu se ardă
  5. Pune carnea, apa, cimbrul și lasă să fiarbă acoperit vreme de 15 min (eu am fiert 10 min în oala cu presiune)
  6. Adaugă legumele şi lasă să fiarbă acoperit vreme alte 20 min. sau după gust
  7. La final adaugă sarea și borșul. Verifică de gust. Porționează și împresoară pătrunjel proaspăt (tocat) deasupra.
Menţiuni
  • Dacă-ţi place (şi ţi-am dat o idee) orice iniţiativă: un like/share la pagina Facebook (click şi vei găsi mult mai multe fotografii), un vot (în dreapta sus) este echivalent cu Mulţumesc.
  • Pentru alte rețete de supe/borșuri/creme, vizitează meni-ul din bara de sus SUS. (multi nu o observa).


Trimiteți un comentariu

0 Comentarii