Pui în sos de soia, susan, coriandru

O altă rețetă de carne; nu știu ce am cu astfel de rețete în ultimul timp. O fi că mi-au fost cerute de niște prietene care suferă de celiachie.
Inspirată la bucătăria chinezească. Parfumată, aromată, vesel colorată. Absolut de încercat!!!
Optimă idee pentru celiaci, că pentru ei am făcut-o, nu?!
Atenție de unde luați sosul de soia, să nu prezinte urme de gluten. Scrie pe sticlă.
Grad de dificultate: redus – mediu
Timp de preparare: 60 min
Porţii: depinde

Ingrediente
  • Câteva bucăți de carne de pui (aripi, piept, pulpe, etc)
  • 2 linguri semințe de susan
  • 1 lingură boabe de coriandru (10-15, după gust)
  • 2 linguri sos de soia
  • 1 linguriță sare (sau după gust) Atenție: sosul de soia este foarte sărat. Las-o pt final
  • 1 lingură apă
Mod de preparare - După cum observi am folosit două tigăi. Nu pentru că-mi place să spăl vase, dar pt că am văzut la televizor un tip care făcea așa și-am zis să-ncerc și de atunci nu m-am mai oprit. Dar se poate folosi și doar o tigaie.
  1. Spală, taie carnea
  2. Încălzești o tigaie stil grătar (dacă ai, dacă nu e ok și una normală) pui carnea și o lași la foc mediu-înalt vreme de 2-3 min pe fiecare parte. Să prindă o crustă arămie
  3. Într-o altă tigaie, pe care ai pus-o la încălzit pt 1 min, torni boabele de coriandru și susan; le lași să se încingă puțin (2-3 min, dar le amesteci des). Ai grijă să nu se ardă, stai lângă foc.
  4. Pune carnea peste semințe, apasă puțin cu o lingură de lemn pe fiecare bucată de carne în parte, în așa fel încât să se lipească semințele bine, întoarce și pe o parte și pe alta
  5. Toarnă sosul de soia și apa, acoperă și lasă să fiarbă la foc slab vreme de 15 min (întoarce din când în când) până se îngroașă sosul. Rămâne foarte puțin (se evaporă)
  6. Sarea o vei lăsa la final, după ce ai gustat să vezi dacă nu cumva este destul de sărat de la sos
  7. Porționează și servește fierbinte (sau rece), cu mămăliguță, piure, salate varie, orez, etc.
Menţiuni
  • Dacă-ţi place (şi ţi-am dat o idee) orice iniţiativă: un like/share la pagina Facebook (click şi vei găsi mult mai multe fotografii), un vot (în dreapta sus) este echivalent cu Mulţumesc.
  • Pentru alte rețete de genul, vizitează meni-ul din bara de sus SUS (Îndrăznețe).

Trimiteți un comentariu

4 Comentarii

RESPECT este cuvântul de ordine. Aroganța/grandomania, insultele de orice gen, comentariile care NU sunt la obiect nu au ce căuta pe această pagină. Dedic trup şi suflet reţetelor, de aceea orice iniţiativă pozitivă (like, share, comment) este apreciată. Mulţumesc. O viaţă delicioasă îţi doresc. Ps. În caz de nu vezi publicat comentariul tău (1-3 zile), este pentru că nu am acces la internet.