Salată cu susan și nuci

Inspirată la salata Caesar despre care am scris mai multe aici

Se zice că aceasta salată a fost inventată, pe moment, de un mare şef italian (pe nume Caesar şi nu mai ştiu cum) care rămăsese fără provizii şi nu mai ştia ce să facă de mâncare pentru clienţi. Având un succes nebun a rămas în bucătăria italiană.

Grad de dificultate: redus
Timp de preparare: 15 min
Porţii: 2-3

Ingrediente
  1. 1 legătură de salată: eu am folosit Iceberg (foarte crocantă= DELICIOASĂ)
  2. 2-3 felii de pâine de casă sau cu cartofi (pentru că are textura mai compactă). Până la urmă e bună şi franzela (eu am folosit pâine integrală)
  3. 100 g salam sau bacon (ar fi mai indicat acesta din urmă. Eu nu am avut)
  4. 1 morcov
  5. 1/2 ardei gras roșu (să dea și puțină culoare)
  6. 1 lingură de oţet de vin alb (sau de care-ţi place)
  7. 2 linguri sos de usturoi (din comerț) sau maioneză. Iaurtul grecesc merge foarte bine
  8. 2-3 nuci
  9. 1 lingură semințe de susan
  10. câteva linguri de ulei de măsline (sau de care ai)
  11. OPȚIONAL: câteva boabe de coriandru
  12. 1/2 linguriţă piper
  13. 1/2 linguriţă sare
  14. Opţional: 1 ardei iute/ boia de ardei iute
Mod de preparare
  1. Taie salamul/bacon-ul cuburi şi pune-l la prăjit într-o tigaie (1 lingură de ulei),. Trebuie să devină crocant. Lasă 2 min apoi
  2. Taie cuburi feliile de pâine (italienii elimină coaja, eu NU), fă loc în tigaia unde prăjești salamul/baconul și adaugă și pâinea să se călească și să prindă crustă. Lasă cam 3 min (la foc slab). Amestecă din când în când să nu se ardă
  3. Adaugă (în tigaie) miezurile de nuci rupte grosolan și semințele de susan. Lasă 2 min amestecând constant
  4. Spală, taie/rupe (eu o rup cu mâna) salata şi pune-o într-un bol mai măricel
  5. Spală și taie ardeiul fășii/cuburi, morcovul rondele (sau după gust/posibilitate)
  6. Pune toate ingredientele peste salată (salamul/bacon-ul, caşcavalul, cuburile de pâine prăjită, piperul), adaugă sosul de usturoi, amestecă foarte bine și servește cu mare poftă
Menţiuni
  1. Cum am zis și la cealaltă versiune, aceasta nu este o salată „normală” deoarece este extrem de calorică. Este absolut DELICIOASĂ.
  2. Dacă-ţi place (şi ţi-am dat o idee) orice iniţiativă: un like/share la postări sau pagina Facebook (click şi vei găsi mult mai multe fotografii), un vot (în dreapta sus) sau un mic comentariu la obiect (dacă ai timp şi chef) este echivalent cu Mulţumesc.

Trimiteți un comentariu

2 Comentarii

RESPECT este cuvântul de ordine. Aroganța/grandomania, insultele de orice gen, comentariile care NU sunt la obiect nu au ce căuta pe această pagină. Dedic trup şi suflet reţetelor, de aceea orice iniţiativă pozitivă (like, share, comment) este apreciată. Mulţumesc. O viaţă delicioasă îţi doresc. Ps. În caz de nu vezi publicat comentariul tău (1-3 zile), este pentru că nu am acces la internet.