Salată grecească cu rodii, nuci

O salată bogată, hrănitoare, vesel colorată și deosebit de gustoasă. Gusturile dulce sărat se combină perfect. Absolut DE ÎNCERCAT!!!
Special (deci) pentru prietenii mei vegani/vegetarieni și celiaci.

Grad de dificultate: redus
Timp de preparare: variabil
Porții: 2 -3 

Ingrediente
  1. 6 cartofi roşii
  2. 2 castraveţi muraţi sau gogonele
  3. 1 ceapă roşie (sau albă)
  4. 3 frunze de salată verde (opţional)
  5. 2 ridiche mici roșii
  6. 4 nuci
  7. 100 g măsline negre fără sâmbure (eu am pus naturale, ca de obicei)
  8. boabe de rodii (câte vrei). Dacă-ți plac pune cât mai multe
  9. 1/2 linguriță piper negru sau mozaic
  10. ardei iute/boia de ardei iute
  11. 1 linguriță sare/după gust
  12. 4 linguri ulei măsline
Mod de preparare
  1. Spală cartofii şi pune-i la fiert pentru 30 min
  2. Taie ceapa peştişori (julienne); castraveţii muraţi cuburi, ridichea rondele
  3. Spală , scurge și rupe salata verde cu mâna (se zice că aşa e sănătos, sau la modă)
  4. Desfă rodia/nucile și prepară boabele/miezurile
  5. Pune totul într-un bol destul de mare şi ocupate de cartofi
  6. Când au fiert curăță-i de coajă luând precauțiile necesare împotriva arsurilor de gradul 1, dacă nu aşteaptă să se răcească
  7. Tăie (eu îi sfărâm cu mâna) cartofii cuburi şi adăugă-i peste celelalte ingrediente
  8. Pune măslinele, boabele de rodie, miezurile de nuci rupte grosolan, sarea, piperul şi uleiul amestecând energic
Menţiuni
  • Poți pune și seminţe de floarea soarelui/dovleac/in/susan; dau o savoare deosebită acestei salate. Îndrăznește.
  • Dacă-ţi place (şi ţi-am dat o idee) orice iniţiativă: un like/share la pagina Facebook (click şi vei găsi mult mai multe fotografii), un vot (în dreapta sus) este echivalent cu Mulţumesc.

  • Pentru alte rețete de post vizitează meni-ul din bara de sus SUS (de post). Bară pe care mulți nu o observă că e ascunsă parcă. 

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii