Chiftele de vinete cu chimion

O altă variantă de chiftele cu vinete. Reţetă (personală) de post şi pentru vegetarieni, vegani. Celiacii pot pune făină de mazăre, soia, năut în loc de făină de grâu/fulgi de ovăz.
Parfumate și delicioase. Special pentru cei ce au conservat vinete la congelator și nu știu ce să facă cu ele.

Grad de dificultate: mediu
Timp de preparare: 40 min
Porţii: 35 buc

Ingrediente
  1. 350 g vinete (2) deja coapte, tăiate/mărunțite ca pentru salată
  2. 3 linguri de ulgi de ovăz (dacă eşti celiac NU pune, sau pune soia)
  3. 4-5 linguri făină de grâu. Depinde. Dacă eşti celiac pune făină de mazăre, soia, năut
  4. 1 linguriţă boia de ardei iute
  5. 1 lingură chimion
  6. sare după gust (1 linguriță)
  7. 1 + 1/2 cană ulei de floarea soarelui pentru prăjit
Mod de preparare
  1. Cum am spus, vinetele sunt deja coapte, decongelate, mărunțite ca pentru salată
  2. Pune-le într-un bol, adaugă fulgii de ovăz, făina, mirodeniile, amestecă şi dacă e prea moale mai adaugă făină de grâu până se leagă să poţi modela. Fă ce forme vrei: rotunde, de mici, plate. Cum îţi vine la îndemână
  3. Se prăjesc în ulei mult, vreme de 4 - 5 minute. Sau se dau la cuptor. Deşi e mult mai sănătos mie nu-mi place sistemul acesta. Durează prea mult. Cam 30-40 min, depinde de cuptor. Dar ies foarte bune, mai puţine calorii, fără prăjeală. Recomand cui ţine la sănătate. Şi eu ţin... dar mai fac excepţii.
Menţiuni
  • Sunt bune servite calde sau reci. Optime ca aperitive la petreceri.
  • Pentru alte rețete similare de post sau nu, vizitează meni-ul din a doua bară de sus (mijloc spre stânga) „Chiftele”. 
  • Dacă-ţi place (şi ţi-am dat o idee) orice iniţiativă: un like/share la pagina Facebook (click şi vei găsi mult mai multe fotografii), un vot (în dreapta sus) este echivalent cu Mulţumesc.

Trimiteți un comentariu

6 Comentarii

  1. Ador retetele tale! Nu pe toate, ca nu se poate. Dar unele sunt foarte originale. Sunt mare iubitoare de cereale dar nu m-am gandit niciodata sa le folosesc in chiftele (sau omlete). Am tinut mult sa iti multumesc pentru ca mi-ai dat multe idei. Numai bine si mult succes.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt foarte fericită să citesc asta. Eu îți mulțumesc! Te mai aștept. Baftă.

      Ștergere
  2. Am foarte multe la congelator. Grozava idee mi-ai dat. Multumesc.

    RăspundețiȘtergere

RESPECT este cuvântul de ordine. Aroganța/grandomania, insultele de orice gen, comentariile care NU sunt la obiect nu au ce căuta pe această pagină. Dedic trup şi suflet reţetelor, de aceea orice iniţiativă pozitivă (like, share, comment) este apreciată. Mulţumesc. O viaţă delicioasă îţi doresc. Ps. În caz de nu vezi publicat comentariul tău (1-3 zile), este pentru că nu am acces la internet.