Ultimele postări
Loading...
Saturday, 8 February 2014

Linte cu cârnat

Ador lintea. În bucătăria românească nu prea obișnuim să o folosim. Nu este în cultura noastră.
Ce poți face din linte?
Multe rețete (pe care le găsești pe blogul meu, evident):
  • chiftele
  • chili
  • borș
  • supa
  • salata
  • omletă, etc.etc.
Imaginație și îndrăzneală. Cerul este limita.
Este un mixt de rețete: linte cu carne, chili, mâncărică de fasole.

Rugăminte la persoanele care se inspiră la rețetele mele și le publică pe diferite site-uri de bucătărie. VĂ ROG, precizați sursa (cum scrie în licența Creative Commons). Din respect față de munca mea. Știu că lipsa de moralitate și conștiință nu doare, dar „ce ție nu-ți place, altuia NU face!” Mulțumesc.

Grad de dificultate: redus
Timp de preparare: Variabil
Porţii: 2-3
Ingrediente
  1. 200–300 g linte fiartă sau nu
  2. 100 g cârnat
  3. 1 ceapă galbenă
  4. 2 linguri ulei
  5. 2 linguri bulion
  6. 1 foaie de dafin (dacă nu-ți place, nu pune. Înlocuiește cu orice altă mirodenie vrei)
  7. 1 linguriță de boia de ardei iute
  8. 1 linguriță chimion
  9. 1 lingură făină de grâu/dacă ești intolerant la gluten, folosește făină de soia, cartofi, mazăre, etc. Poți să nu pui, dar va ieși mai lichidă
  10. Opțional: 2 linguri tocană de legume. Eu aveam rămasă printr-un borcan, făcută în casă: ardei, morcov, ceapă. Se poate foarte bine și fără. Sau pune o bucată de morcov+ardei
  11. sare după gust
  12. 1 cană supă sau apă (250 - 300 ml)
Mod de preparare

  1. Dacă nu ai linte la conservă, pune-o la umflat în apă circa 6 ore. Eu o pun de seara. Sau, dacă decizi în ultimul moment să faci, pune apă clocotită peste ea. Lași 10 min, schimbi apa și o pui la fiert. Dar NU este obligatoriu, se poate pune direct la fiert. Fierbe mult mai repede decât fasolea. Are nevoie de 20-25 min circa, depinde de gustul tău.
  2. Curăță, taie ceapa, pune-o la călit în ulei. 1-2 min
  3. Adaugă cârnatul afumat tăiat rondele, sau cuburi
  4. Dacă pui făină (ca să fie mai groasă mâncărica), acum este momentul; amestecă, toarnă supa, adaugă lintea, mirodeniile (inclusiv foaia de dafin) bulionul, amestecă
  5. Acoperă şi lasă să fiarbă la foc slab vreme de 7-10 min. Verifică din când în când se nu se lipească
  6. Servește fierbinte sau rece cu salată de varză murată, ceapă, murături, ardei iuți, salate varie

0 comentarii:

Post a Comment

RESPECT este cuvântul de ordine. Aroganța/grandomania, insultele de orice gen, comentariile care NU sunt la obiect nu au ce căuta pe această pagină. Dedic trup şi suflet reţetelor, de aceea orice iniţiativă (like, share, comment) este apreciată. Mulţumesc. O viaţă delicioasă îţi doresc. Ps. În caz de nu vezi publicat comentariul tău (1-3 zile), este pentru că nu am acces la internet.

 
Toggle Footer