Ultimele postări
Loading...
Wednesday, 12 February 2014

Supă groasă cu ghebe, linte, paste

Când este frig afară, nimic nu este mai indicat în alimentație ca o supă. Așa zic mereu, știu. Dar mi-e frig, ce să fac?!
Te încălzește instant, nu numai fizic, dar și psihic.

Aceasta este o altă rețetă strict personală și nu are nimic de a face cu supele normale.
Este, din nou, o supă foarte groasă, cu multe fibre, vitamine, deosebit de hrănitoare și gustoasă. 
De post și pentru vegani, vegetarieni.
Grad de dificultate: redus
Timp de preparare: 25 min (dacă lintea e fiartă)
Porţii: 4-5

Ingrediente
  1. 300 g linte. De data asta am avut boabe uscate, dar este super ok și din conservă. Poți pune fasole în loc, sau năut, sau ce vrei.
  2. 100 g paste scurte
  3. 50 g ghebe uscate, sau din borcan. Cum ai și vrei. Pune câte îți spune inima atunci
  4. 1 morcov
  5. 1 ceapă galbenă
  6. OPȚIONAL 1 bucată de gulie, o aveam rătăcită și era păcat să se usuce
  7. 1 lingură de cimbru praf
  8. 3 căni cu apă/supă (250 ml una)
  9. sare după gust
  10. 2 linguri ulei
  11. 1 linguriță boia de ardei dulce
  12. Opţional, dar INDICAT 1 ardei iute/1/2 linguriţă de boia de ardei iute (arde grăsimile, îmbunătățește circulația, ajută la digestie și este AFRODIZIAC. :p)
  13. câteva frunzulițe de pătrunjel pentru deasupra
Mod de preparare
  1. Dacă lintea nu este fiartă, pune-o la umflat în apă caldă cam 30 de min (cu cât o ții mai mult cu atât mai repede va fierbe). Schimbă apa și fierbe boabele circa 15 min. Sau după gust. Atenție că vor mai fierbe ceva și-n supă. Orientează-te. Dacă folosești linte din conservă, spal-o foarte bine. Niciodată să nu pui boabele cu tot cu lichid din conservă. Spălă-le în mai multe ape, scurge-le
  2. Curăță, spală ceapa și morcovul. Ceapa taie-o cuburi sau peștișori, morcovii trage-i pe răzătoare
  3. Pune uleiul într-o oală, lasă-l să se încălzească, adaugă ceapa și morcovul, lasă să se călească la foc foarte lent circa 3 min
  4. Toarnă apa/supa, adaugă ciupercile, pastele, boabele de linte, pune cimbrul și lasă să fiarbă (acoperit) la foc mediu circa 15 min
  5. Verifică de sare
  6. Porționează și împresoară deasupra foarte puțin pătrunjel verde. Pentru culoare, zic eu.
Menţiuni
Este optimă fierbinte, minunată când este frig și te simți puțin slăbit. Însă se poate servi și rece, dar asta când o să vină căldura!!

0 comentarii:

Post a Comment

RESPECT este cuvântul de ordine. Aroganța/grandomania, insultele de orice gen, comentariile care NU sunt la obiect nu au ce căuta pe această pagină. Dedic trup şi suflet reţetelor, de aceea orice iniţiativă (like, share, comment) este apreciată. Mulţumesc. O viaţă delicioasă îţi doresc. Ps. În caz de nu vezi publicat comentariul tău (1-3 zile), este pentru că nu am acces la internet.

 
Toggle Footer