Ultimele postări
Loading...
Sunday, 16 March 2014

Prăjitura cu Inka, merisoare, nuci - de post

Am făcut diferite dulciuri de post, cum am mai zis. Şi toate au fost reuşite, inclusiv acesta.
Pufos, aromat, delicat. Nici nu zici că-i de post!
Elevii/studenţii, începătorii în arta „bucătăritului” sunt invitaţi să probeze cu încredere.
Optimă idee de weekend.

Grad de dificultate: redus
Timp de preparare: 5 + 35 min
Porţii: 1 chec Eu am folosit o formă dreptunghiulară cu diametrul 30x20 (5 cm înălţime)

Ingrediente
  1. 100 g merişoare uscate
  2. 2 linguri de Inka (sau altfel de cafea/înlocuitor în praf)
  3. 100 ml =1 pahar ulei
  4. 200 - 230 ml apă carbogazoasă – nu, nu este buna apa plată. Nu iese pufoasă. Am încercat. Poţi pune suc în loc (fanta, mirinda, coca cola, etc)

  5. miezul a 5-6 nuci - Opţional
  6. 2 linguri de seminţe de dovleac (sau floarea soarelui) - Opţional
  7. 3 linguri zahăr
  8. 2 căni făină de grâu (sau până faci un aluat care să nu curgă uşor)
  9. 1 praf de copt

Mod de preparare
  1. Într-un bol mic pune merişoarele la înmuiat în puţină apă fierbinte (cât să le cuprindă) 10 min 
  2. Prepară forma, unge-o cu ulei, tapetează cu făină sau foloseşte hârtie de copt 
  3. Varsă uleiul într-un bol, adaugă zahărul, apa, Inka, praful de copt stins în apă, merişoarele cu tot cu apă, miezul de nucă, făina în ploaie până iese un aluat destul de solid/gros (nu fie foarte lichid, ca la clătite) să nu curgă uşor. Orientează-te. Dacă curge mai pune făină, dacă e prea „solid”adaugă 1-2 linguri apă carbogazoasă 
  4. Dă la cuptor pentru 30-35 minute. Treapta a doua (mijloc), focul mediu (180-200 ° Celsius) 
  5. Verifică cu o scobitoare (dacă se prinde aluat= mai trebuie ţinut). Dacă sunt gata, închide cuptorul, stinge focul şi lasă-i să se odihnească 10 minute. Altfel se lasă. Nu lăsa prea mult că nu mai este pufos
Menţiuni

  • Serveşte la mic dejun, gustare sau cină. Cu iaurt, lapte, ceai, cafea, etc.
  • Pentru mai multe fotografii vizitează pagina Facebook. Iar dacă ţi-am dat o idee, un like m-ar încuraja. Mulţumesc.
  • Mai multe reţete de genul găseşti în bara de menu, secţiunea: Dulciuri de post. 


Te rog, daca ai apreciat, fii generos si lasa un semn (like, share, comment), sau viziteaza-ma pe Facebook si pe celelalte bloguri ale mele: Eu meritPovestea Isabelei. Iar daca citesti in engleza, arunca o privire pe While I breathe, I hope si pe LinkedIn.
Te astept cu mult, mult drag. Multumesc, om cu suflet.

0 comentarii:

Post a Comment

RESPECT este cuvântul de ordine. Aroganța/grandomania, insultele de orice gen, comentariile care NU sunt la obiect nu au ce căuta pe această pagină. Dedic trup şi suflet reţetelor, de aceea orice iniţiativă (like, share, comment) este apreciată. Mulţumesc. O viaţă delicioasă îţi doresc. Ps. În caz de nu vezi publicat comentariul tău (1-3 zile), este pentru că nu am acces la internet.

 
Toggle Footer