Ultimele postări
Loading...
Thursday, 3 April 2014

Borș cu urzici, ștevie, cartofi - de post

Nu sunt amatoare de borşuri, în general. Însă primăvara mă bucur și delectez gătind fel de fel de supe/borșuri cu buruieni.
Mama detestă cartofii, dar ieri a cerut un borș cu urzici și cartofi și-am rămas toți foarte surprinși când a mâncat tot din farfurie.
Nu am făcut eu de mâncare, dar cumnata mea. Persoana mea a făcut doar câteva fotografii, în timp ce punea straturi. Apoi a mâncat cu mult gust (cu ceapă crudă). :D
Nu știam că am să public rețeta așa că nu am făcut multe fotografii. Dar cum rezultatul a fost foarte bun, am decis să o scriu pentru tine.
Gluten free, de post (pentru vegani/vegetarieni).

Grad de dificultate: redus
Timp de preparare: 25-30 min
Porţii: 4-6

Ingrediente
  1. 10-12  frunze de ștevie
  2. 1 mână de urzici (40 g circa)
  3. 4 cartofi
  4. 1 ceapă galbenă (sau de care ai/vrei. Bună și verde)
  5. 1 morcov
  6. 2 crengi leuștean
  7. pătrunjel după gust
  8. sare după gust
  9. 2 linguri de ulei
  10. 1 linguriță boia de ardei iute (1 ardei iute)
  11. 1 cană de borș (rețeta aici)
  12. 200 ml suc de roșii/2 linguri bulion
  13. Opțional: 2 linguri zarzavat (fiert sau crud: ardei gras, ceapă, morcov) + 50 g tăiței
  14. 4 – 5 căni de apă
Mod de preparare
  1. Taie ceapa, pune-o la călit în ulei într-o oală (unde ai pus uleiul) vreme de 2 min (foc slab)
  2. Spală și curăță morcovul, trage-l la răzătoare/sau taie-l cubulețe
  3. Curăță, spală cartofii: taie-i cuburi
  4. Spală ștevia, urzicile taie-le destul de mărunt
  5. Toarnă apa, adaugă cartofii curăţaţi, spălaţi, taiaţi cubuleţe, morcovul, amestecă şi lasă să fiarbă la foc domol vreme de 10 min.
  6. Adaugă apoi și ștevia+urzicile+ (eventual tăiețeii), amestecă. Lasă să fiarbă alte 7-10 min
  7. Pune sarea, borșul, sucul de roșii - mai lasă 2-3 min, apoi  leușteanul, pătrunjelul, verifică de gust şi e gata.
Menţiuni

Dacă ți-a plăcut sau ți-am dat o idee, orice inițiativă (like, share, comment) la pagina Facebook: Degustibus NoN est disputandum mă încurajează. Mulţumesc.
Pentru mai multe idei de genul, vizitează prima bară de sus (dreapta): SUPE. 

0 comentarii:

Post a Comment

RESPECT este cuvântul de ordine. Aroganța/grandomania, insultele de orice gen, comentariile care NU sunt la obiect nu au ce căuta pe această pagină. Dedic trup şi suflet reţetelor, de aceea orice iniţiativă (like, share, comment) este apreciată. Mulţumesc. O viaţă delicioasă îţi doresc. Ps. În caz de nu vezi publicat comentariul tău (1-3 zile), este pentru că nu am acces la internet.

 
Toggle Footer