Ultimele postări
Loading...
Wednesday, 14 May 2014

Cartofi cu roşii, ştevie, chimion

Nu mă-njuraţi, nu? Am înnebunit pe toată lumea cu ştevia asta. Până şi ochii au furat culoarea ei. 
Dar dacă e perioada?! Profit.
O altă combinaţie încă şi mai îndrăzneaţă decât celelalte. Deosebit de hrănitoare, delicioasă.

Reţetă gluten free, (deci pentru celiaci), vesel colorată. 
Optimă idee pentru studenţi/elevi/începători în arata „bucătăritului”.

Grad de dificultate: niciunul
Timp de preparare 15 minute
Porţii: 2  Pentru mai multe porţii, dublează/triplează etc. cantităţile.

Ingrediente
  1. 3 - 4 cartofi
  2. 1 legătură de ştevie (5-6 frunze)
  3. 100 g salam/bacon/kaiser, etc. După gust
  4. 2 linguri de bulion (eu am pus roşii din conservă) Merg şi roşiile proaspete, nu suc pentru că este prea lichid
  5. 1/2 linguriţă chimion măcinat (sau seminţe, - eu aveam măcinat)
  6. 1/2 linguriţă sare (după gust)
  7. 3 linguri ulei
  8. 1/2 linguriţă usturoi deshidratat (praf), sau proaspăt, atunci îl pui la final
  9. opţional, dar indicat: 1 ardei iute/1/2 linguriţă boia de ardei iute
Mod de preparare
  1. Curăţă cartofii, spală-i
  2. Curăţă, spală ştevia, toacă mărunt
  3. Taie salamul fâşii/cuburi etc.
  4. Într-o tigaie care nu lipeşte esenţial), pune 2 linguri de ulei, adaugă salamul şi ştevia la călit foarte puţin (2 min). Foc slab, amestecând constant, să nu se ardă
  5. Rade cartofii pe răzătoarea mare şi toarnă-i în tigaie amestecând foarte bine să se amestece cu ştevia. Împresoară jumătate din sare
  6. Lasă 5 minute la foc slab, acoperit, dacă se poate, întoarce şi adaugă bulion amestecând foarte bine
  7. Adaugă o altă lingură de ulei, lasă alte 5 minute, tot foc slab, împresoară restul de sare, chimionul (eventual, boiaua de ardei iute, dacă pui) şi sunt gata.
Menţiuni
Serveşte cu salată de crudităţi/legume/varză, murături. Sincer, merită să încerci!
Dacă ţi-am dat o idee şi ţi-a plăcut, orice iniţiativă (comment, like, share) este echivalent cu MULŢUMESC.

0 comentarii:

Post a Comment

RESPECT este cuvântul de ordine. Aroganța/grandomania, insultele de orice gen, comentariile care NU sunt la obiect nu au ce căuta pe această pagină. Dedic trup şi suflet reţetelor, de aceea orice iniţiativă (like, share, comment) este apreciată. Mulţumesc. O viaţă delicioasă îţi doresc. Ps. În caz de nu vezi publicat comentariul tău (1-3 zile), este pentru că nu am acces la internet.

 
Toggle Footer