Cartofi prăjiţi cu ştevie

Şi pentru că iubesc ştevia enorm, am zis să-ncerc să o combin cu cartofii prăjiţi. 
Delicioasă idee!
Reţetă gluten free, (deci pentru celiaci) de post (vegani/vegetarieni), şi pentru diabetici.
Nu, nu vei avea probleme cu respiraţia urât mirositoare. Usturoiul verde, prăjit, nu provoacă astfel de probleme. Este un gust delicat, irezistibil!

Grad de dificultate: niciunul
Timp de preparare: 15 minu
Porţii: 1 foarte abundentă. Pentru mai multe porţii, dublează/triplează etc. cantităţile.

Ingrediente
  1. 3 - 4 cartofi
  2. 1 legătură de ştevie (5-6 frunze)
  3. 1 legătură de usturoi verde (7-8 plante)
  4. 1/2 linguriţă sare
  5. 3 linguri ulei
  6. opţional, dar indicat: 1 ardei iute/1/2 linguriţă boia de ardei iute
Mod de preparare
  1. Curăţă cartofii, spală-i
  2. Curăţă, spală ştevia şi usturoiul, toacă mărunt
  3. Într-o tigaie care nu lipeşte esenţial), pune 2 linguri de ulei, adaugă ştevia şi usturoiul la călit foarte puţin (2 min), cât să se înmoaie. Foc slab, amestecând constant, să nu se ardă
  4. Rade cartofii pe răzătoarea mare şi toarnă-i în tigaie amestecând foarte bine să se amestece cu ştevia şi usturoiul. Împresoară jumătate din sare
  5. Lasă 5 minute la foc slab, acoperit, dacă se poate, şi apoi întoarce ca şi cum ai întoarce o omletă/frittată. Vezi video-ul în dreapta. Sau, cum poţi
  6. Adaugă o altă lingură de ulei, lasă alte 5 minute, tot foc slab, împresoară restul de sare (eventual, boiaua de ardei iute, dacă pui) şi sunt gata.
Menţiuni

  • Serveşte cu salată de crudităţi/legume/varză, murături, sau în loc de garnitură la varie fripturi. Deosebit!
  • Dacă ţi-am dat o idee şi ţi-a plăcut, orice iniţiativă (comment, like, share) este echivalent cu MULŢUMESC.

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii