Ultimele postări
Loading...
Thursday, 1 May 2014

Paste cu ştevie, usturoi verde, cârnat

O altă reţetă unde ştevia este protagonistă.
Îţi spun, de-a dreptul delicioasă! Am ţinut o dietă înainte de Paşte şi nu am mâncat paste vreo 2 săptămâni, aşa că să văd de reuşesc. Îmi mai pun la încercare „puterea de abţinere” din când în când. Mi-au lipsit foarte mult. Iubesc pastele şi am experimentat sute de reţete, ca să nu zic mii.
Pentru o variantă de post cauta pe blogul meu: Paste de primăvară


Grad de dificultate: redus
Timp de preparare: 15-20 min
Porţii: 2

Ingrediente
  1. 250 g paste scurte. Nu neapărat (fusilli/elice) ca în imagine, dar de care ai/vrei. Orice tip de paste scurte sunt bune: penne, fusilli, rigatoni, etc. Dar pot fi şi tăieţei/spaghetti (adică paste lungi)
  2. 1 legătură de ştevie (3-5 frunze)
  3. 1 legătură foi de usturoi (5-6 plante)
  4. 100-150 g cârnat afumat sau bacon/kaiser
  5. 1 ceapă galbenă uscată sau 1 legătură de foi de ceapă (verde, evident)
  6. 1 ardei iute/boia de ardei iute - Optional
  7. 1/2 linguriţă piper NEGRU sau colorat
  8. 3 linguri ulei de măsline
  9. Sare după gust (1/2 linguriţă)
Mod de preparare
  1. Pune pastele la fiert (numai după ce apa a început să fiarbă) 5- 6 min. Nu mai mult!
  2. Curăţă spală şi taie toate ierburile/frunzele împreună (usturoiul foi, ştevia, ceapa)
  3. Taie cârnatul rondele
  4. Pune uleiul la încălzit într-o tigaie/wok şi pune întâi ceapa (lasă 1 min), cârnatul (lasă 1 alt min), şi apoi ierburile tăiate mărunt. Foc slab, amestecă, acoperă şi lasă la călit vreme de 4-5 min. Să se înmoaie totul bine, dar fără să se ardă
  5. Scurge pastele şi toarnă-le în tigaie. Dacă le-ai ţinut doar 5-6 min sunt încă tari. Nu face nimic, aşa trebuie să fie  Adaugă 2-3 linguri de apă de la fiert pastele (în tigaie). Amestecă foarte bine, acoperă. Micșorează flacăra şi lasă să fiarbă vreo 3-4 min verificând/amestecând din când în când. Dacă pastele nu-s gata şi nu mai are lichid, mai adaugă câteva linguri de apă de la fiert (2-3, orientează-te). Pune piperul, boiaua de ardei şi amestecă
  6. Porţionează şi serveşte fierbinte sau rece

Menţiuni
  • DELICIOASE este puţin zis! Trebuie să încerci!!!
  • Optimă idee pentru un picnic, petrecere cu servire la bufet, self service. Vei face o figură pe cinste!
  • Nu este o mâncare pretenţioasă,  dar este extrem de gustoasă. Cum zic italienii: "provare per credere". :p
  • Dacă-ţi place (sau/şi ţi-am dat o idee) un like la pagina Facebook este echivalent cu Mulţumesc.  
  • Şi dacă ai timp şi chef, un comentariu m-ar încuraja foarte mult.



2 comentarii:

  1. Replies
    1. Gata, gata. Jur. Pe azi, mă opresc aici. :)) Bre, fereşte-te de mine şi-n zilele următoare, că mai am. :)

      Delete

RESPECT este cuvântul de ordine. Aroganța/grandomania, insultele de orice gen, comentariile care NU sunt la obiect nu au ce căuta pe această pagină. Dedic trup şi suflet reţetelor, de aceea orice iniţiativă (like, share, comment) este apreciată. Mulţumesc. O viaţă delicioasă îţi doresc. Ps. În caz de nu vezi publicat comentariul tău (1-3 zile), este pentru că nu am acces la internet.

 
Toggle Footer