O
altă reţetă unde ştevia este protagonistă.
Îţi
spun, de-a dreptul delicioasă! Am ţinut o dietă înainte de Paşte
şi nu am mâncat paste vreo 2 săptămâni, aşa că să văd de
reuşesc. Îmi mai pun la încercare „puterea de abţinere” din
când în când. Mi-au lipsit foarte mult. Iubesc pastele şi am
experimentat sute de reţete, ca să nu zic mii.
Pentru
o variantă de post cauta pe blogul meu: Paste de primăvară
Grad
de dificultate: redus
Timp
de preparare: 15-20 min
Porţii:
2
Ingrediente
- 1 legătură de ştevie (3-5 frunze)
- 1 legătură foi de usturoi (5-6 plante)
- 100-150 g cârnat afumat sau bacon/kaiser
- 1 ceapă galbenă uscată sau 1 legătură de foi de ceapă (verde, evident)
- 1 ardei iute/boia de ardei iute - Optional
- 1/2 linguriţă piper NEGRU sau colorat
- 3 linguri ulei de măsline
- Sare după gust (1/2 linguriţă)
Mod
de preparare
- Pune pastele la fiert (numai după ce apa a început să fiarbă) 5- 6 min. Nu mai mult!
- Curăţă spală şi taie toate ierburile/frunzele împreună (usturoiul foi, ştevia, ceapa)
- Taie cârnatul rondele
- Scurge pastele şi toarnă-le în tigaie. Dacă le-ai ţinut doar 5-6 min sunt încă tari. Nu face nimic, aşa trebuie să fie Adaugă 2-3 linguri de apă de la fiert pastele (în tigaie). Amestecă foarte bine, acoperă. Micșorează flacăra şi lasă să fiarbă vreo 3-4 min verificând/amestecând din când în când. Dacă pastele nu-s gata şi nu mai are lichid, mai adaugă câteva linguri de apă de la fiert (2-3, orientează-te). Pune piperul, boiaua de ardei şi amestecă
- Porţionează şi serveşte fierbinte sau rece
- DELICIOASE este puţin zis! Trebuie să încerci!!!
- Optimă idee pentru un picnic, petrecere cu servire la bufet, self service. Vei face o figură pe cinste!
- Nu este o mâncare pretenţioasă, dar este extrem de gustoasă. Cum zic italienii: "provare per credere". :p
- Dacă-ţi place (sau/şi ţi-am dat o idee) un like la pagina Facebook este echivalent cu Mulţumesc.
- Şi dacă ai timp şi chef, un comentariu m-ar încuraja foarte mult.
2 Comentarii
Opreste-te!
RăspundețiȘtergereGata, gata. Jur. Pe azi, mă opresc aici. :)) Bre, fereşte-te de mine şi-n zilele următoare, că mai am. :)
ȘtergereRESPECT este cuvântul de ordine. Aroganța/grandomania, insultele de orice gen, comentariile care NU sunt la obiect nu au ce căuta pe această pagină. Dedic trup şi suflet reţetelor, de aceea orice iniţiativă pozitivă (like, share, comment) este apreciată. Mulţumesc. O viaţă delicioasă îţi doresc. Ps. În caz de nu vezi publicat comentariul tău (1-3 zile), este pentru că nu am acces la internet.