Sushi cu salmon si avocado

Din seria: pentru orice mofturos.
Variantă usoara pentru celiaci si cei ce iubesc bucataria asiatica. 
Nu este asa de greu de facut pe cat se crede. E tot chestiune de practica. :D Daca nu-ti iese din prima, nu dispera. Important e sa aiba gust. Bafta

Grad de dificultate: mediu-inalt
Timp de preparare: 20 min fiert orezul = 15 min (racit) +25 min prepararea =1 ora
Porţii pentru … depinde (2 ruluri)

Ingrediente:
  1. 250 g orez special pentru sushi (eu sunt in Anglia, nu as sti sa spun unde il poti gasi in Romania, poate pe la magazinele chinezesti, ca aici)
  2. 2-3 foi de alge de mare special pentr sushi
  3. 100 g felii de salmon afumat (sau de care vrei), OPTIONAL Surimi
  4. ½ avocado sau castravete verde (eu prefer cu castravete)
  5. 20 ml otet din orez (sincer am facut si fara)
  6. 1 lingura de zahar
  7. Apă pt fiert orezul
  8. o fata de masa din aia de bambus chinezeasca, pe care mananci, adica pui farfuria (pe bune daca stiu cum se numeste (am un lapsus MARE)) – ca sa poti invarti bine rulul/ruloul
  9. Opţional, dar indicat: 1 ardei iute/boia de ardei
Mod de preparare:
  1. Spala si pune orezul la fiert (apa cu 2 degete mai mult decat orezul, adica sa-l acopere bine, depinde si de oala evident) pregăteşte o oală de mărime mijlocie (24 cm) acoperă cu un capac (pentru a reduce timpul de gătire) şi se lasă la foc domol circa 10 minute după care se verifică dacă mai are apă; în caz că nu e gata şi mai necesită apă, se mai adaugă 50 de ml (sau cât consideri necesar, după gust). Amestecă, acoperă din nou. Lasă alte 5 minute după care verifică din nou, opreste focul si lasa acoperit pana a absorbit toata apa. Dupa circa 10 min iei capacul, lasi sa sa raceasca amestecand din cand in cand.
  2. Amesteci otetul cu zaharul, pui pe foc sa se topeasca zaharul (2-3 min)si-l torni peste orez amestecand foarte bine. Lasi sa se raceasca foarte bine inainte de a face rulurile. 
  3. Intre timp cureti fructul de avocado (sau castravetele), il tai felii cam de 1 cm
  4. Prepari si salmonul
  5. pe fata aia de masa vezi (imagini) pui o foaie de alga cu partea lucioasa in jos (sau cum scrie e ea, poate e invers), iei orez cu mainile si intinzi cam 3 mm (NU mai mult, prea gros) pe toata suprafata prestand ceva forta, nu prea multa si ATENTIE: orezul sa fie rece, altfel se rupe/se inmoaie si n-ai facut nimic (mi s-a intamplat ca nu am avut rabdare), intinzi salmonul (vezi imagine), pui feliile de avocado/castravete, eventual surimi si ajutandu-te de fata aia mica de masa (din lemn de bambus) faci un rulou, strangand bine intre degete, sa se lipeasca bine (sa nu se imprastie)
  6. Taie cu un cutit foarte bine ascutit felii de circa 15 mm (1,5 cm = un cm jumate :D)
Menţiuni:
  1. Este o reţetă exotica, nu foarte scumpa, deliciosa si de mare impact viziv.
  2. Idee minunata pentru o petrecere bufet/self service.
  3. Am făcut alte variante (vegana de ex), data viitoare.
ATENTII
1. Orezul TREBUIE sa fie lipicios, daca se imprastie NU e bine, deci nu exagera cu apa, mai bine adaugi treptat, decat prea mult din prima.
2. Nu pune un strat prea gros, prea gros ruloul, nu e placut la vedere si nici nu poti baga in gura o felie intreaga (asa ar trebui mancat sushi-ul, nu pe bucatele)


Dacă-ţi place, şi ţi-am dat o idee, un like la pagina Facebook este echivalent cu Mulţumesc.

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii