Ultimele postări
Loading...
Friday, 1 April 2016

Gnocchi cu ciuperci - Vegan

Nu este o reteta, ci o idee. Simpla, practica, rapida, la indemana oricui.
Pentru vegani/vegetarieni, pentru acei care ţin post (da, ştiu că s-a terminat, dar unii continuă).

--- Ce sunt gnocchi-i
In primul randgnocchi e deja pluralul in italiana
Gnocco este singularul. Dar suna ciudata in romana, asa ca i-am adaugat un i
Nu sariti pe mine, este un blog de retete, nu de gramatica. :P

Gnocchi-i sunt tip de găluște mici, preparate din cartofi (clasic), făină de grâu, griș, pesmet. Se poate adauga busuioc, bulion, spanac si altele. 

Astia nu i-am facut eu, desi este destul de simplu, i-am cumparat. Este si mai simplu. :D


Sunt un fel de paste 
Grad de dificultate: redus
Timp de preparare: 10 min
Porţii: 2 (depinde cat mananci)

Ingrediente
  1. 300-400 -500 g de gnocchi (sau orice fel de paste in loc)
  2. 300 grame ciuperci. De care ai si poftesti. Bune uscate/conserva, ghebe, ciuperci albe, etc.
  3. 1 ceapa alba
  4. 2 catei de usturoi/1 lingurita praf/granule de usturoi
  5. 1 ardei iute/boia de ardei iute (1/2 linguriţă). 
  6. 1/2 linguriţă piper negru
  7. 3 linguri ulei de măsline
  8. Sare după gust (1/2 linguriţă)
  9. 1 litru de apa - pt fiert gnocchi-i 
Mod de preparare
  1. Curata, spala si taie ceapa. Marunt, mare, pestisori. Dupa gust
  2. Cateii  de usturoi curata-i si taie-i marunt 
  3. Daca ai ghebe uscate, pune-le la înmuiat într-un pahar de apă fierbinte. Daca-s proaspete, curate-le spala-le, taiele cum vrei si-ti place
  4. Pune uleiul la încălzit într-o tigaie/wok, pune ceapa si usturoiul (daca pui usturoi praf, il adaugi tocmai la sfarsit), lasa 1 minut sa se caleasca un pic, adauga ciupercile si lasa pe foc cam 7 minute sau pana crezi ca-s coapte. Eu am acoperit tigaia si erau gata in 5 minute
  5. Intre timp, pune gnocchi-i la fiert (numai după ce apa a început să fiarbă)  2-3 min. Nu mai mult, fierb foarte repede ridicandu-se deasupra. Scurge-i şi toarnă-i în tigaie. Amestecă foarte bine, acoperă. Micşorează flacăra şi lasă să se caleasca vreo 3-4 min verificând/amestecând din când în când. 
  6. Pune piperul negru, sarea, amestecă
  7. Porţionează şi serveşte fierbinte cu branza/cascaval deasupra. Daca nu este vegan
Menţiuni
  1. Nu este o mâncare pretenţioasă dar este practică, rapidă, economică şi MAI ALES extrem de gustoasă! Majoritatea reţetelor mele sunt aşa deoarece blogul este conceput pentru oameni practici/pragmatici.
Dacă-ţi place (şi ţi-am dat o idee) orice iniţiativă: un like/share la pagina Facebook (click şi vei găsi mult mai multe fotografii), comentariu,  este echivalent cu Mulţumesc si ma incurajeaza.
Lucrez mult, pe gratis, crede-ma. Nu vreau sa cred ca nu dau idei oamenilor.

Si, daca esti citesti in engleza, ma gasesti aici: While I Breathe, I hopeTe astept cu drag. 
"Unde-s multi puterea creste!"

0 comentarii:

Post a Comment

RESPECT este cuvântul de ordine. Aroganța/grandomania, insultele de orice gen, comentariile care NU sunt la obiect nu au ce căuta pe această pagină. Dedic trup şi suflet reţetelor, de aceea orice iniţiativă (like, share, comment) este apreciată. Mulţumesc. O viaţă delicioasă îţi doresc. Ps. În caz de nu vezi publicat comentariul tău (1-3 zile), este pentru că nu am acces la internet.

 
Toggle Footer