tag:blogger.com,1999:blog-1844762525236287307.comments2023-12-19T11:28:22.713+02:00Rețete ÎndrăznețeCristina Gherghelhttp://www.blogger.com/profile/09734612303574078932noreply@blogger.comBlogger677125tag:blogger.com,1999:blog-1844762525236287307.post-9624281974539513632023-12-19T11:28:22.713+02:002023-12-19T11:28:22.713+02:00Eu vă mulțumesc pentru vizită. Știu exact la ce vă...Eu vă mulțumesc pentru vizită. Știu exact la ce vă referiți. Probabil ați încercat deja să le puneți în apă, că noi asta făceam. Când sunt în apă, un pic călduță, se desprind mai ușor. Din nefericire, procesul nu este rapid. Îmi pare rău că nu vă pot ajuta altfel. Sărbători delicioase și dvs.Cristina Gherghelhttps://cristinagherghelunplugged.blogspot.com/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1844762525236287307.post-12168467321066595892023-12-19T00:08:57.919+02:002023-12-19T00:08:57.919+02:00Multumesc de comentariu. Da. Am incercat sa le suf...Multumesc de comentariu. Da. Am incercat sa le suflu... Ideea e ca sa pot sufla, trebuie sa desprind partile de mat. E foarte dificil sa desprinzi partile. Odata ce ai desprins partile asta e tot, restul e mai simplu. Acest lucru imi trebuie. Sa pot desprinde partile pentru a le baga pe palnie. Aici e cel mai greu. Sa se poata desprinde pentru a se poate introduce pe palnie. Aici e nevoie de o solutie simpla si rapida daca aveti. Multumesc si sarbatori cu bucurie!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1844762525236287307.post-18672605879181850362023-12-18T10:11:16.483+02:002023-12-18T10:11:16.483+02:00Eu vă mulțumesc pentru încredere. Să auzim numai d...Eu vă mulțumesc pentru încredere. Să auzim numai de bine! Cristina Gherghelhttps://14nuantederosu.blogspot.com/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1844762525236287307.post-42999203098197661702023-12-18T10:08:49.564+02:002023-12-18T10:08:49.564+02:00Eu vă mulțumesc pentru încredere. Nu știu cât v-au...Eu vă mulțumesc pentru încredere. Nu știu cât v-au ajutat aceste sfaturi, mațele crețe sunt mult mai greu de curățat și pregătit. Să auzim numai de bine! PS. Nu există scuze pentru un răspuns atât de întârziat, dar îmi pare rău că nu am văzut comentariul dvs. până acum. Mulțumesc încă o dată. Cristina Gherghelhttps://ceestiaziaidecisieri.blogspot.com/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1844762525236287307.post-10701509740120355242023-12-18T10:04:11.244+02:002023-12-18T10:04:11.244+02:00Acest comentariu a fost eliminat de autor.Cristina Gherghelhttps://www.blogger.com/profile/09734612303574078932noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1844762525236287307.post-75329074399406825462023-12-17T22:56:57.636+02:002023-12-17T22:56:57.636+02:00Mulțumesc pt sfaturiMulțumesc pt sfaturiAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1844762525236287307.post-22334204579145270992023-01-31T10:11:10.471+02:002023-01-31T10:11:10.471+02:00Ce este penibil?
Faptul că aceste 20 de rânduri n...Ce este penibil? <br />Faptul că aceste 20 de rânduri nu s-au scris singure și nu cer bani pe ele? <br />Ori faptul că am dat o idee unor oameni grăbiți? <br />Dacă ar fi fost ce năzuiați, ați fi lăsat un comentariu? <br />Cristina Gherghelhttps://ceestiaziaidecisieri.blogspot.com/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1844762525236287307.post-17646792550589283962023-01-31T08:30:46.851+02:002023-01-31T08:30:46.851+02:0020 fraze scrise,pentru Fasole la conserva cu paine...20 fraze scrise,pentru Fasole la conserva cu paine prajita.PenibilAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1844762525236287307.post-65122741212436977292022-11-15T10:24:42.611+02:002022-11-15T10:24:42.611+02:00Sper din suflet că a ieșit cum trebuie și că ați f...Sper din suflet că a ieșit cum trebuie și că ați fost mulțumită. Să auzim numai de bine. Cristina Gherghelhttps://www.youtube.com/channel/UCmj63EI5kyURkuLZnf7nWaAnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1844762525236287307.post-68840498324339061752022-11-14T17:19:32.557+02:002022-11-14T17:19:32.557+02:00O sa încerc acum o folosesc fiindca sotul este dia...O sa încerc acum o folosesc fiindca sotul este diabeticAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1844762525236287307.post-9644558445585396632022-06-20T17:15:08.873+03:002022-06-20T17:15:08.873+03:00Orez în loc de drojdie? Minunat! Sper ca vizitator...Orez în loc de drojdie? Minunat! Sper ca vizitatorii acestui blog să citească comentariul dvs. <br />Da, da, culoarea se schimbă când florile fierte stau la macerat. Am observat asta la lichiorul de mentă (nu am fiert menta, dar am lăsat frunzele în sticlă - în loc să le scot, cum am făcut în precedență) din verde clar s-a făcut maroniu. <br />Socata asta acidulată, fără adaos de culoare ar trebui să arate ca un borș (de acrit borșul). <br />Mulțumesc pentru încredere. Cristina Gherghelhttps://icristinagherghel.blogspot.com/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1844762525236287307.post-88660191173610092932022-06-17T11:05:37.678+03:002022-06-17T11:05:37.678+03:00Am făcut și eu socată acidulată dar s-au făcut gaz...Am făcut și eu socată acidulată dar s-au făcut gaze doar după câteva zile de ținut în frigider. Probabil pentru că am pus orez în loc de drojdie. Încă o chestie: s-a schimbat culoarea în ceva ca un ceai pentru că am ținut fiertura peste noapte la răcit. Dar a ieșit bună, diferită la gust de cea clasică. Mersi pentru rețetă.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1844762525236287307.post-90346744357612795492022-06-10T06:34:54.270+03:002022-06-10T06:34:54.270+03:00Pe bune vă aleargă? Ce chestie ciudată. Cred că-n ...Pe bune vă aleargă? Ce chestie ciudată. Cred că-n străinătate mulți sunt fixați cu sensul de proprietate și nu mai știu să fie oameni. Mă tem că-n zilele noastre, mai peste tot este la fel. Cristina Gherghelhttps://devorbacucristinag.blogspot.com/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1844762525236287307.post-54166058760012579102022-06-10T06:31:07.158+03:002022-06-10T06:31:07.158+03:00Cum am ratat eu un asemenea comentariu?!
Mulțumes...Cum am ratat eu un asemenea comentariu?! <br />Mulțumesc din suflet și mii de scuze. <br />Sper să vă mai regăsesc pe paginile mele. Cristina Gherghelhttps://14nuantederosu.blogspot.com/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1844762525236287307.post-69978804213370129712022-06-10T06:28:45.502+03:002022-06-10T06:28:45.502+03:00Bună întrebare. Eu nu le-am lăsat niciodată la soa...Bună întrebare. Eu nu le-am lăsat niciodată la soare, ci lângă o sursă de căldură. Mama le punea pe sobă. Soba se răcea treptat în cursul nopții. <br />Cred că dacă sunt lăsate doar o oră la soare, căci nu le trebuie mai mult (soarele este foarte puternic), nu se întâmplă nimic cu ele. <br />Dar poate nu în soare puternic, mai degrabă undeva la umbră. Temperatura soarelui nu se poate regla și diferă de la zonă la zonă. <br />Capacul/dopul trebuie pus, altfel se pierde acidul. <br />Sugerez, așadar, să le țineți o oră la soare, dar nu când este sus și arde puternic, dar când e mai blajin așa. Dacă este puternic, acoperiți sticlele cu o pătură. <br />Am să specific asta și-n rețetă. Ca să evităm explozii. <br /><br />Întrebarea asta m-a făcut să-mi dau seama de dificultățile pe care le întâmpină cei care nu au văzut niciodată procedeul. Mulțumesc. <br />Cristina Gherghelhttps://publicagratuitcarti.blogspot.com/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1844762525236287307.post-74964793699175422502022-06-09T22:30:12.310+03:002022-06-09T22:30:12.310+03:00Sticlele trebuie închise cu capac când le pui la s...Sticlele trebuie închise cu capac când le pui la soare? Nu explodează?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1844762525236287307.post-35957463033316698982022-04-30T11:51:33.767+03:002022-04-30T11:51:33.767+03:00Multumesc frumos. Daca va uitati cu atentie la fot...Multumesc frumos. Daca va uitati cu atentie la fotografiile de mai sus, veti vedea ca este si lemn de fag pe undeva. Si noi avem o predilectie pentru fag. <br />Sunt sigura ca este o diferenta, probabil foarte mare, intre afumarea cu lemn de fag si altele, doar ca nu am fost atenta. Sunt foarte putin pretentioasa si asa nu-i bine intotdeauna. <br />Sper ca cititorii mei sa arunce ochii si la comentarii si sa traga invataminte din sugestiile tuturor celor care gasesc timp sa lase un comentariu, precum dvs. <br />Multumesc inca o data si s-auzim numai de bine. <br />Cristina Gherghelhttps://devorbacucristinag.blogspot.com/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1844762525236287307.post-27880598288897207352022-04-30T09:25:21.407+03:002022-04-30T09:25:21.407+03:00Eu folosesc doar lemn de fag ca e cel mai la îndem...Eu folosesc doar lemn de fag ca e cel mai la îndemână sau lemn de fruct. Așa știam și eu ca nu se folosesc rășinoase,exact din cauza rășinii care o conțin.<br />Puteți încerca măcar odată sa afumați cu lemn de fruct sau fag și faceți comparație. Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1844762525236287307.post-74578798856461086152022-04-26T00:21:13.758+03:002022-04-26T00:21:13.758+03:00Buna seara. I
Nu mi se pare ca ati gresit nicaieri...Buna seara. I<br />Nu mi se pare ca ati gresit nicaieri. <br />Ati lasat sa se raceasca? A doua zi ar trebui sa fie ca mierea. Daca nu va bizuiti sa turnati in borcane inca, puneti o lingurita din acel sirop intr-o cescuta si lasati o ora (ori cateva). Mi-e greu sa cred ca nu se va intari. <br />Mult succes! Cristina Gherghelhttps://14nuantederosu.blogspot.com/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1844762525236287307.post-85908042065481233302022-04-25T23:49:04.005+03:002022-04-25T23:49:04.005+03:00Buna seara!
O intrebare si eu am aflat de aceasta ...Buna seara!<br />O intrebare si eu am aflat de aceasta reteta doar acum,am cules 120 de flori de papadie,le-am spalat ,le-am bagat intr-o oala cu 1 l de apa ,le-am lasat sa fiarba si dupa ce a inceput sa clocoteasca apa le-am lasat 3 minute sa clocoteasca dupa care am oprit focul,le-am pus la infuzie 24 h,dupa aceea am strecurat lichidul ramas printr-o sita in alta oala,am adaugat 1 kg de<br /> zahar, am stors o lamaie si am pus vre-o 2 ore si ceva la aragaz, foc mic si totusi nu mi-a iesit miere ,a iesit un fel e sirop,nu inteleg unde am gresit?<br /> o lamaie si lAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1844762525236287307.post-70504695526057700502021-12-02T10:25:56.430+02:002021-12-02T10:25:56.430+02:00multumesc am cumparat mate crete dar pe interior ...multumesc am cumparat mate crete dar pe interior nu sunt asa bine curatate deci incerc cu sfaturile tale sa le mai curat sanatate multa<br />Elena Ghermanhttps://www.blogger.com/profile/02748778158726626506noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1844762525236287307.post-27470807652408800122021-04-25T20:15:42.744+03:002021-04-25T20:15:42.744+03:00Super rețeta + super stil de prezentare, doamna(do...Super rețeta + super stil de prezentare, doamna(domnișoara) draga sunteți o încântare. Pe curând.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/08893298210249818391noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1844762525236287307.post-84387122501330535142021-04-12T10:24:28.419+03:002021-04-12T10:24:28.419+03:00Amintiri minunate relatate cu așa osebire! Parcă v...Amintiri minunate relatate cu așa osebire! Parcă văd toate astea derulându-se în fața mea, ca scenele dintr-un film... Și chiar dacă nu sunt memoriile mele, nu pot să nu emoționez. <br />Mii de mulțumiri pentru că ne-ați făcut părtași. <br /><br /><br />Cristina G.https://devorbacucristinag.blogspot.com/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1844762525236287307.post-14775069930825317282021-04-11T22:19:14.099+03:002021-04-11T22:19:14.099+03:00Și eu când mă duceam pe la bunici în zona Vâlcele ...Și eu când mă duceam pe la bunici în zona Vâlcele jud Olt, am mâncat lapte cu mămăligă. Bunica prepara mămăliga într-o căldare de aramă și o lăsa să se coacă bine să se lipească chiar, apoi după ce o răsturna punea laptele și se auzea bolborosind ridicându-se cojile în sus și era așa de bună încât l-aș fi mâncat pe tot, dar mai erau și alți copii ca mine și ar fi vrut să mănânce. Până la urmă bunica ne-a făcut porții să nu ne certăm pe mămăligă cu lapte. Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/14190286292478178016noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1844762525236287307.post-39416289027105999952021-02-16T14:35:46.191+02:002021-02-16T14:35:46.191+02:00Bună.
Mulțam fain.
Am auzit de mastică. Se menți...Bună. <br />Mulțam fain. <br />Am auzit de mastică. Se menționa în casă când eram mică, deci era destul de populară ca băutură. Am s-o-ntreb pe mama. <br /><br />Cristina G.https://retetedecristinag.blogspot.com/noreply@blogger.com