Gnocchi cu ciuperci - Vegan

Nu este o reteta, ci o idee. Simpla, practica, rapida, la indemana oricui.
Pentru vegani/vegetarieni, pentru acei care ţin post (da, ştiu că s-a terminat, dar unii continuă).

--- Ce sunt gnocchi-i
In primul randgnocchi e deja pluralul in italiana
Gnocco este singularul. Dar suna ciudata in romana, asa ca i-am adaugat un i
Nu sariti pe mine, este un blog de retete, nu de gramatica. :P

Gnocchi-i sunt tip de găluște mici, preparate din cartofi (clasic), făină de grâu, griș, pesmet. Se poate adauga busuioc, bulion, spanac si altele. 

Astia nu i-am facut eu, desi este destul de simplu, i-am cumparat. Este si mai simplu. :D


Sunt un fel de paste 
Grad de dificultate: redus
Timp de preparare: 10 min
Porţii: 2 (depinde cat mananci)

Ingrediente
  1. 300-400 -500 g de gnocchi (sau orice fel de paste in loc)
  2. 300 grame ciuperci. De care ai si poftesti. Bune uscate/conserva, ghebe, ciuperci albe, etc.
  3. 1 ceapa alba
  4. 2 catei de usturoi/1 lingurita praf/granule de usturoi
  5. 1 ardei iute/boia de ardei iute (1/2 linguriţă). 
  6. 1/2 linguriţă piper negru
  7. 3 linguri ulei de măsline
  8. Sare după gust (1/2 linguriţă)
  9. 1 litru de apa - pt fiert gnocchi-i 
Mod de preparare
  1. Curata, spala si taie ceapa. Marunt, mare, pestisori. Dupa gust
  2. Cateii  de usturoi curata-i si taie-i marunt 
  3. Daca ai ghebe uscate, pune-le la înmuiat într-un pahar de apă fierbinte. Daca-s proaspete, curate-le spala-le, taiele cum vrei si-ti place
  4. Pune uleiul la încălzit într-o tigaie/wok, pune ceapa si usturoiul (daca pui usturoi praf, il adaugi tocmai la sfarsit), lasa 1 minut sa se caleasca un pic, adauga ciupercile si lasa pe foc cam 7 minute sau pana crezi ca-s coapte. Eu am acoperit tigaia si erau gata in 5 minute
  5. Intre timp, pune gnocchi-i la fiert (numai după ce apa a început să fiarbă)  2-3 min. Nu mai mult, fierb foarte repede ridicandu-se deasupra. Scurge-i şi toarnă-i în tigaie. Amestecă foarte bine, acoperă. Micşorează flacăra şi lasă să se caleasca vreo 3-4 min verificând/amestecând din când în când. 
  6. Pune piperul negru, sarea, amestecă
  7. Porţionează şi serveşte fierbinte cu branza/cascaval deasupra. Daca nu este vegan
Menţiuni
  1. Nu este o mâncare pretenţioasă dar este practică, rapidă, economică şi MAI ALES extrem de gustoasă! Majoritatea reţetelor mele sunt aşa deoarece blogul este conceput pentru oameni practici/pragmatici.
Dacă-ţi place (şi ţi-am dat o idee) orice iniţiativă: un like/share la pagina Facebook (click şi vei găsi mult mai multe fotografii), comentariu,  este echivalent cu Mulţumesc si ma incurajeaza.
Lucrez mult, pe gratis, crede-ma. Nu vreau sa cred ca nu dau idei oamenilor.

Si, daca esti citesti in engleza, ma gasesti aici: While I Breathe, I hopeTe astept cu drag. 
"Unde-s multi puterea creste!"

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii