Ultimele postări
Loading...

Cartofi cu sfeclă roşie


Mai precis: o variantă de salată cu cartofi

O altă reţetă/idee simplă, practică, hrănitoare şi extrem de gustoasă. Din seria: „special pentru elevi/studenţi, bărbaţi”.


Grad de dificultate: redus
Timp de preparare: variabil =30 + 5 minute
Porţii: 2 - 3 
Ingrediente:
 1. 4 cartofi roşii
 2. 10-15 măsline negre. De preferat fără sâmburi
 3. 1 bucată de sfeclă roşie. La borcan sau proaspătă (50 - 80 g)
 4. 3 - 4 linguri boabe de porumb
 5. 1 ceapă galbenă (dacă nu-ţi place, nu pune)
 6. 3 linguri ulei de măsline
 7. sare după gust
 8. Opţional: 1 roşie/seminţe de floarea soarelui/in/mac

Mod de preparare:
 1. Se spală cartofii şi se pun la fiert întregi dacă sunt bio. Ai miei erau. Dacă nu, se curăţă de coajă şi, pentru a accelera timpul de fierbere, se taie deja cuburi de mărimea dorită. Durata de fierbere oscilează între 15 minute (dacă sunt tăiaţi) şi 30 de minute (dacă sunt întregi)
 2. După ce au fiert, se lasă să se răcească un pic apoi se prepară (curăţă-i, taie-i). Se pun într-un bol peste care se adaugă ceapa tăiată peştişori, măslinele, boabele de porumb, sfecla rasă la răzătoare (dacă este proaspătă), seminţele, roşia, uleiul. Amestecă şi verifică de sare .

  O poţi mânca simplă (fiind foarte consistentă) sau poate fi o garnitură perfectă la varie fripturi de carne sau peşte. 

0 comentarii:

Post a comment

RESPECT este cuvântul de ordine. Aroganța/grandomania, insultele de orice gen, comentariile care NU sunt la obiect nu au ce căuta pe această pagină. Dedic trup şi suflet reţetelor, de aceea orice iniţiativă pozitivă (like, share, comment) este apreciată. Mulţumesc. O viaţă delicioasă îţi doresc. Ps. În caz de nu vezi publicat comentariul tău (1-3 zile), este pentru că nu am acces la internet.

 
Toggle Footer