Reţete Îndrăzneţe

Noodles vegetarieni

Prima mea rețetă publicată pe acest blog. 
Tăiețeii ăștia sunt atât de buni de nu-ți vine să crezi.
Au un gust deosebit şi sunt sigură că te vor fermeca. Este o rețetă de invenție proprie pe care trebuie neapărat să o încerci.

***
Țin să te anunț că sunt pe cale să public 3 volume în 3 variante diferite a celei mai mari colecții de rețete ale bunicii intitulată: Rețetele Bunicii Învățate de la Mama - Carte de Bucate Tradiționale Românești Transmise din Generație în Generație - Obiceiuri de Odinioară.

Această carte se adresează generațiilor de azi și de mâine, indiferent de unde locuiesc și ce limbă vorbesc acum. Orice român ar trebui să o aibă în casă.

Am în plan să o ofer GRATUIT multora dintre citirii mei prin intermediul unor concursuri.

Dacă vrei afli secunda-n care iese pe piață, te invit să mă urmărești pe bloguri (22 cred), platforme de socializare (6), Amazon, dar mai ales, să te înscrii la scrisoarea ocazională pe reteteindraznete.blogspot.ro

                                                                            ***




Timp de preparare: 25 minute
Mod de preparare: foarte uşor
Porţii: 2

Ingrediente
  • 300 g noodles, tăiței românești sau spaghete (spaghetti)
  • 1 ceapă galbenă
  • 1 morcov
  • 100 g varză albă
  • 4 linguri ulei de măsline (sau de care dorești, de preferință de arahide)
Mod de preparare
  • Într-o tigaie cu diametrul 24 (mai bine un Wok, dacă ai)  pune uleiul la încins.
  • Taie ceapa peştişori, pune-o la călit pentru 2 minute.
  • Rade morcovul şi varza pe răzătoarea mare şi pune-le peste ceapă. Împresoară sare după gust.
  • Acoperă. Lasă în jur de 7 minute amestecând foarte des. 
  • Dacă realizezi că începe să ardă pune câteva linguri de apă. În felul acesta eviți să folosești prea mult ulei și este şi mai sănătos.
  • Pune pastele la fiert într-o oală cu apă fierbinte în care ai adăugat un pic de sare iodată.
  • Când consideri că sunt aproape fierte pastele, depinde de tip (cam după 4-8 minute de fiert), scurge-le şi toarnă-le în tigaie peste verdețurile gătite. 
  • Amestecă sau saltă cam 3-4 minute. 
  • Servește fierbinte sau rece. 
Poftă bună.


Menţiuni
Nu lăsa pasta să fiarbă prea mult, decât dacă preferi aşa.
Eu am adăugat un ardei iute tăiat mărunt odată cu ceapa. Ador să mănânc foarte picant.

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii