Ultimele postări
Loading...

Cartofi cu ton, capperi, porumb


Adică salată de cartofi cu ton, capperi şi boabe de porumb.


Ador porumbul în toate formele lui. Chiar şi când trebuie să-l curăţ de pe câmp.

O reţetă simplă, practică, sănătoasă, hrănitoare şi extrem de gustoasă. Din seria: „special pentru elevi/studenţi, bărbaţi”.

Grad de dificultate: redus
Timp de preparare: 30 + 5 minute
Porţii: 2

Ingrediente:
  1. 4-5 cartofi roşii
  2. 1 cutie ton în suc propriu sau ulei
  3. 1 lingură capperi
  4. 3-4 linguri boabe de porumb
  5. 1 ceapă galbena (dacă nu-ţi place nu pune)
  6. 3 linguri ulei (dacă tonul nu are deja)
  7. sare după gust
Mod de preparare:
  1. Se spală cartofii şi se pun la fiert întregi dacă sunt bio. Ai miei erau. Dacă nu, se curăţă de coajă şi, pentru a accelera timpul de fierbere, se taie deja cuburi de mărimea dorită. Durata de fierbere oscilează între 15 minute (dacă sunt tăiaţi) şi 30 de minute (dacă sunt întregi)
  2. După ce au fiert, se lasă să se răcească un pic apoi se prepară (curăţă-i, taie-i). Se pun într-un bol peste care se adaugă ceapa tăiată peştişori, capperii, boabele de porumb, tonul cu tot cu ulei (dacă este conservat în ulei). Mestecă şi verifică de sare (Atenţie: capperii sunt destul de săraţi, tonul la fel).
Menţiune:
De obicei eu pun mai mulţi cartofi la fiert după care rămâne să le găsesc întrebuinţarea. Îi conserv în frigider vreme de 2-3 zile.  

0 comentarii:

Post a comment

RESPECT este cuvântul de ordine. Aroganța/grandomania, insultele de orice gen, comentariile care NU sunt la obiect nu au ce căuta pe această pagină. Dedic trup şi suflet reţetelor, de aceea orice iniţiativă pozitivă (like, share, comment) este apreciată. Mulţumesc. O viaţă delicioasă îţi doresc. Ps. În caz de nu vezi publicat comentariul tău (1-3 zile), este pentru că nu am acces la internet.

 
Toggle Footer