Ultimele postări
Loading...

Salată verde cu păstăi, cartofi

Începem săptămâna cu o altă combinaţie de salată: vesel colorată, hrănitoare, sănătoasă şi delicioasă.
Recomand cu căldură celiacilor. Optimă idee pentru un picnic. Pentru o variantă de post (vegană/vegetariană) elimină oul.

Grad de dificultate: redus
Timp de preparare: 15 min
Porţii: 3-4
Ingrediente
 1. 2 legături salată verde. Eu am folosit de 2 tipuri: iceberg şi alta.. care nu ştiu cum se numeşte (seamănă cu spanacul, poate chiar e. Nu ştiu. Am semănat-o la părinţi acum câţiva ani şi nu-mi amintesc ce era)
 2. 100 g păstăi deja fierte (bune şi din conservă)
 3. 1 ceapă verde
 4. 1 ardei gras roşu/verde
 5. 2 plante de lobodă (10 frunze mici)
 6. 3-4 cartofi fierţi (eu am folosit copţi la cuptor că mi-au rămas şi nu voiam să-i reîncălzesc)
 7. 3 linguri ulei de măsline
 8. 1/2 linguriţă sare
 9. Opţional: 1 ardei iute+1 ou+1 lingură maioneză
Mod de preparare
 1. Fierbe cartofii cu tot cu coajă (pune şi oul dar nu-l lăsa să fiarbă prea mult. 3 min e de ajuns pentru că este mult mai bun un pic moale, mai cremos. Evident dacă oul e bio/de casă şi ai încredere că-i proaspăt
 2. Curăţă, spală şi taie salata (eu o rup cu mâna) ceapa, loboda, ardeiul; pune totul într-un bol măricel
 3. Adaugă cartofii tăiaţi cuburi mărişoare, ardeiul iute tăiat mărunt (sau boia de ardei) uleiul sarea, păstăile rupte/tăiate în 3, scoate cu linguriţa conţinutul oului (dacă-i moale); amestecă foarte bine şi, dacă vrei adaugă şi o lingură de maioneză. E optimă şi fără
Menţiuni
Este o masă completă (mai ales dacă pui şi ou). Personal sunt înnebunită după salate şi mereu inventez o combinaţie nouă/originală.  Nu uitaţi că salatele (row) sunt o sursă de sănătate.

Dacă-ţi place (şi ţi-am dat o idee) un like la pagina Facebook(click) este echivalent cu Mulţumesc.

0 comentarii:

Post a comment

RESPECT este cuvântul de ordine. Aroganța/grandomania, insultele de orice gen, comentariile care NU sunt la obiect nu au ce căuta pe această pagină. Dedic trup şi suflet reţetelor, de aceea orice iniţiativă pozitivă (like, share, comment) este apreciată. Mulţumesc. O viaţă delicioasă îţi doresc. Ps. În caz de nu vezi publicat comentariul tău (1-3 zile), este pentru că nu am acces la internet.

 
Toggle Footer