Reţete Vegetariene

Pappardelle ghebe şi smântână



Pappardelle colorate cu ghebe si smantana








Timp de preparare 25 minute
Grad de dificultate: redus
Porţii pt. 2 persoane


Ingrediente:
1. 2 mâini de pappardelle (aşa măsura o italiancă ce am cunoscut) = 200 g
2. 200 g smântână pt. gătit
3. 50 g ghebe uscate sau 150 g proaspete, conservate etc. 
4. piper negru după gust
5. sare după gust (mereu uit să adaug ingredientul ăsta - esențial). 
Fără sare mâncarea este insipidă (fără gust). 


Mod de preparare:
 
1. Pregătește ciupercile. Dacă sunt uscate pune-le la înmuiat în apă (puţină, doar cât să le cuprindă) caldă/fierbinte vreme de câteva minute. Nu arunca apa după ce le-ai scos - dacă a mai rămas ceva. 
2. Pune pappardellele la fiert vreme de 5 min.
3. Pune smântâna în tigaie (wok), adaugă ciupercile scurse de apă şi lasă să fiarbă la foc foarte domol vreme de 2-3 min.
4. Scoate pappardelle-le (chiar dacă ai impresia că nu sunt gata), toarnă-le în tigaie peste sosul făcut din smântână  şi ciuperci. Amestecă sau saltă (dacă ai curaj, dar ai grijă să nu sară pe pereţi sau chiar între ochi. Mie mi s-a întâmplat de multe ori :)). Ține în jur de 4-5 minute pe foc. Dar e chestiune de gust. Mie îmi plac pastele „al dente”. 
Dacă ai impresia că nu sunt gata iar sosul a scăzut prea tare, adăugă câteva linguri (numai tu știi câte) din apa în care au fost puse la înmuiat ghebele sau din apa în care ai fiert papardelele.
5. Adăugă piper negru și sare după gust. 

Menţiuni:
Italienii fac doar tagliatelle cu sosul ăsta (panna e funghi) dar eu n-am avut şi am folosit pappardelle. Gustul nu se schimbă. 
Sincer, poți folosi orice fel de paste, după gust, posibilități, necesități. Inclusiv noodles, paste integrale sau fără gluten (din orez, porumb etc.). 

Nu folosi altfel de piper decât dacă preferi. Personal nu suport piperul alb.

Pappardelle colorate cu ghebe si smantana

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii