
Alte variante aici: Focaccia cu măsline, Focaccia cu ceapă verde si mărar.
Grad
de dificultate: redus- mediu
Timp
de preparare: Variabil 10 (frământatul + 30 crescut + 20 min copt)
Ingrediente
pentru aluat:
- 2 cani de făină de grâu (albă)
- 3 linguri fulgi de ovăz
- 1 praz cu tot cu frunze (mai mare sau mai mic, cum vrei şi ai)
- 1/2 plic drojdie (3-4 g) sau 1/2 pachet mic de drojdie proaspătă
- 3 linguri ulei
- 1 linguriţă sarePentru decor/garnitură (nu ştiu cum să o numesc în română)
- 3 linguri ulei de măsline (am pus ulei cu ardei iute)
- 2 linguri apă
- 1 linguriţă mică sare groasă/grunjoasă
- Taie prazul mărunt şi pune-l la călit într-o tigaie. 5 min.foc domol. Lasă să se răcească
- Pune făina, cerealele şi 3/4 (trei sferturi) din prazul călit într-un lighean
- Dizolvă drojdia în 1/2 cană apă călduţă (NU fierbinte. Opăreşti drojdia şi nu mai creşte) Toarn-o în lighean peste celelalte ingrediente
- Acoperă ligheanul cu un prosop
- Lasă la crescut (la căldură) pentru 30 minute. Depinde cât de cald e.
- Întinde coca, (poate să fie înaltă şi 2 cm, dar NU mai mult. Pune în tavă. Lasă la crescut alte 15-20 minute
- Pune restul de praz călit deasupra apoi amestecă uleiul, apa şi sarea şi toarnă totul peste pâine (focaccia)
- Dă la cuptor pentru 20 minute, foc mediu (200 grade), treapta a doua.
- Se serveşte caldă sau rece. Optimă ca aperitiv la orice fel de petrecere. Taie cuburi mici şi faci o impresie pe cinste. Garantat! O poţi face cu o zi înainte, sau mai mult, dar conserv-o la congelator.
- Este pufoasă şi deosebit de gustoasă.

0 Comentarii
RESPECT este cuvântul de ordine. Aroganța/grandomania, insultele de orice gen, comentariile care NU sunt la obiect nu au ce căuta pe această pagină. Dedic trup şi suflet reţetelor, de aceea orice iniţiativă pozitivă (like, share, comment) este apreciată. Mulţumesc. O viaţă delicioasă îţi doresc. Ps. În caz de nu vezi publicat comentariul tău (1-3 zile), este pentru că nu am acces la internet.