Ultimele postări
Loading...

Salată estivă


O salată cu parfum de primăvară. Cu ierburi de prin grădină adunate. O sursă impresionantă de vitamine, fibre... = sănătate. Ştevia şi loboda sunt ierburi/plante/verdeţuri care necesită foc, de obicei (aşa ne-au învăţat părinţii). Eu le mănânc şi natur (asta de vreo 2 ani). Au un gust acrişor, destul de pronunţat dar foarte bun. Este o reţetă personală care are multe variante.
Optimă idee pentru celiaci, dar nu numai. Pentru o versiune de post (pentru vegani/vegetarieni) nu pune ou. Este foarte bună şi fără.
Recomand cu căldură celor care sunt la dietă sau vor să-şi detoxifice organismul (fără ou). În 3 zile de mâncat salată (cu sau fără ou, dar cu multă ceapă verde şi buruieni) am pierdut deja 1 kg şi mă simt mult mai lejeră.  Nu e foarte mult, ştiu, dar nici nu vreau să slăbesc brusc. Face foarte rău masei musculare.

Grad de dificultate: niciunul
Timp de preparare: 10 min
Porţii: 2

Ingrediente
 1. 1 legătură de ceapă verde (8-10 buc)
 2. 2 plante de lobodă (10 frunze)
 3. 4 frunze de stevie
 4. 1 legătură de mărar (4-5 rămurele)
 5. 3 linguri ulei de măsline
 6. 1 lingură oţet balsamic (vei observa că e mult mai bună cu, decât fără)
 7. 1/2 linguriţă sare
 8. 1 ou fiert
 9. 3 linguri de boabe de porumb fiert (din conservă)
 10. Opţional: 1 ardei iute; seminţe crude de floarea soarelui/in/susan
Mod de preparare
 1. Fierbe oul destul de moale. Eu aveam deja (colorat, de la sărbători) şi era fiert tare. Dar moale este mult mai bun. Răceşte-l sub un jet de apă rece, dacă nu ai timp să aştepţi. Se răceşte ca să-l poţi curăţa, nu de altceva. Este foarte bine să fie cald în interior
 2. Curăţă, spală şi taie ceapa, stevia, loboda, mărarul. Pune totul într-un bol mai măricel
 3. Adaugă oul tăiat mărunt (sau scos cu linguriţa dacă e încă moale). Pune seminţele, boabele de porumb, ardeiul iute tăiat mărunt (sau boia de ardei) uleiul/oţetul balsamic, sarea; amestecă foarte bine
Menţiuni
Serveşte pe post de garnitură sau ca o masă completă, cum fac eu. Delicioasă!!!
Pentru o altă versiune de salată de primăvară click: Salată de ştevie cu cartofi. Sau poţi combina ingredientele de la ambele reţete. Adaugă sau elimină. Te asigur că va fi excelentă oricum. Eu am făcut zeci de variante. 

Dacă-ţi place (şi ţi-am dat o idee) un like la pagina Facebook (click) este echivalent cu mulţumesc.

0 comentarii:

Post a comment

RESPECT este cuvântul de ordine. Aroganța/grandomania, insultele de orice gen, comentariile care NU sunt la obiect nu au ce căuta pe această pagină. Dedic trup şi suflet reţetelor, de aceea orice iniţiativă pozitivă (like, share, comment) este apreciată. Mulţumesc. O viaţă delicioasă îţi doresc. Ps. În caz de nu vezi publicat comentariul tău (1-3 zile), este pentru că nu am acces la internet.

 
Toggle Footer