
Optimă idee pentru celiaci, vegani, vegetarieni.
Pentru alte variante vizitează: risotto primavera, orez cu praz sau/şi secţiunea Orez (bară sus)
Grad de dificultate: redus-mediu
Timp de preparare: 20-25 minute
Porţii pentru 2-3 persoane
Ingrediente:
- 3-4 frunze/plante de lobodă roşie. În piaţă cred că se vând la legături. O legătură ajunge, mă gândesc; nu ştiu sigur: nu cumpăr niciodată şi nici nu mă uit. Cam 40 g
- 1 praz cu tot cu frunze
- 1 căţel de usturoi
- câteva frunze de leuştean (are gust intens , nu ai nevoie de multe) sau mărar (eu am făcut de mai multe ori, diferite combinaţii; toate DELICIOASE)
- Sare după gust (1/2 linguriţă)
- Apă (supă) caldă cât cuprinde orezul. Uite aici mai multe explicaţii: Trucuri
- Opţional, dar indicat: 1 ardei iute/boia de ardei iute. Eu am pus 1 lingură zacuscă ardei iuţi (reţeta aici)
Mod de preparare:
- Pregăteşte o oală de mărime mijlocie (ca în imagine). Pune uleiul la încălzit şi pune prazul, usturoiul la călit uşor; cam 2 min. Amestecă
- Spală şi taie loboda cum vrei tu (mai mărunt, nu ca la raţe, cum fac eu :D). Pune jumătate din ea în cratiţă peste ceapă şi usturoi (la călit), foc slab, vreme de 2 min, amestecă
- Toarnă apă/supă cât să cuprindă orezul (fundamental). Se acoperă cu un capac (pentru a reduce timpul de gătire) şi se lasă la foc domol circa 10-15 min (după gust). Verifică dacă mai are apă; în cazul în care nu e gata copt şi mai necesită apă, mai adaugă 50 de ml (sau cât consideri necesar, după gust). Amestecă, acoperă din nou. Lasă alte 5 minute după care verifici din nou
Când consideri că este gata, opreşte focul (dacă pui unt şi caşcaval acum este momentul, amestecă foarte bine, să se topească). Porţionează punând deasupra leuşteanul tăiat mărunt (dacă nu-ţi place pune mărar în loc, dar va avea alt gust).
(Următoarele precizări/instrucţiuni le găsiţi la toate reţetele mele de orez, sunt fundamentale)

Menţiuni:
- Este o reţetă simplă, rapidă şi la îndemâna oricui.
- Extrem de plăcut la gust. Este bun fierbinte cât şi rece. Nu mă satur de el şi fac diferite variante mereu!
Poftă bună!
0 Comentarii
RESPECT este cuvântul de ordine. Aroganța/grandomania, insultele de orice gen, comentariile care NU sunt la obiect nu au ce căuta pe această pagină. Dedic trup şi suflet reţetelor, de aceea orice iniţiativă pozitivă (like, share, comment) este apreciată. Mulţumesc. O viaţă delicioasă îţi doresc. Ps. În caz de nu vezi publicat comentariul tău (1-3 zile), este pentru că nu am acces la internet.