Ultimele postări
Loading...

Zacuscă de ardei iuţi

Pastă de ardei iuţi (pentru iarnă). 
Este o reţetă de inspiraţie asiatică. M-am îndrăgostit de ea prima dată când am gustat într-un restaurant chinezesc. 
Este o pastă exclusiv pentru persoanele ce iubesc picantul în general. Atenţie la hemoroizi. :)

Grad de dificultate: mediu
Timp: 1,1/2 ore

Premiză:
Cum ardei sunt din grădina părinţilor nu ştiu niciodată cu exactitate cât cântăresc ardeii. Cu aproximaţie cam 1 kg sau mai mult.

 Ingrediente
1. 1 kg de ardei iuţi roşii sau verzi. Contează doar estetic
2. o căpăţâna de usturoi
3. 1 borcan de sos de roşii/bulion
4. 1/2 l ulei (floarea soarelui/măsline)
5.  Sare după gust

 Mod de preparare:
1. Se prepară borcane cât mai mici.
2. Se taie ardeii cubuleţe cu tot cu seminţe. (e fundamental)
3. Usturoiul se pisează.
4. Se încinge uleiul şi se adaugă ardeii şi usturoiul. Se lasă în jur de 1 oră sau mai puţin, depinde de cantitate şi foc. Când consideraţi că ardeii sunt copţi se adaugă sosul de roşii şi se mai lasă, la foc foarte domol, vreme de 30 de minute.
5. Se umplu borcănelele imediat şi se lasă într-un mediu cald câteva zile. Eu le pun într-o cutie de carton tapetată cu o pătură.


Se poate mânca întinsă pe pâine/crackers în loc de zacuscă (personal aşa fac). Dar se poate folosi pe post de maioneză/ketchup/sosuri varie cu cartofi. Ca sos pt. pastă/orez/carne. Eu  mai folosesc şi pe foi de plăcintă coapte la cuptor. Pentru mine e irezistibilă. Yum Yum!!!


În cazul în care nu ştiaţi: ca să nu vă mai ardă şi sufletul din voi mestecaţi o bucată de caşcaval sau pâine. Apa nu are nici un efect. :)

0 comentarii:

Post a comment

RESPECT este cuvântul de ordine. Aroganța/grandomania, insultele de orice gen, comentariile care NU sunt la obiect nu au ce căuta pe această pagină. Dedic trup şi suflet reţetelor, de aceea orice iniţiativă pozitivă (like, share, comment) este apreciată. Mulţumesc. O viaţă delicioasă îţi doresc. Ps. În caz de nu vezi publicat comentariul tău (1-3 zile), este pentru că nu am acces la internet.

 
Toggle Footer