Pizza cu brânză de vaci şi salam

Pizza groasă cu brânză de vaci, ceapă verde, salam şi ardei iuti (opţional).

Cui nu-i place pizza (în afară de fratele meu... zice că miroase a borş... şi el nu iubeşte borşul, de consecinţă nici pizza. Straniu, că pizza nu seamănă deloc cu borşul.. nu?! :) să lase mâna jos. Haide bre la pizza că e bună rău. 
Nu ai mozzarella? Nu-i bai, şi cașcavalul e bun.. şi tofu şi brânza de vaci/telemeaua şi feta . Dacă îţi place brânza de oi, pune dintr-aia. Ai alternative destule! Îndrăzneşte. E aşa uşor.

Grad de dificultate: mediu
Timp de preparare: variabil= 5 min.  frământat + 30 min. crescut + 35 min. copt
Porţii: 4 mari mari

Ingrediente:

1. 300 g făină albă
2. 1/2 pacheţel (pachetul are 15 g parcă) drojdie proaspătă sau uscată
3. 100 ml apă (lapte, iaurt)
4. 150 -200 g brânză de vaci proaspătă
5. 100 g salam
6. 1 legătură de ceapă verde
7. 7-8 linguri bulion sau ketchup
8. un pic di Oregano sau cimbru (după gust şi posibilităţi)
9. Opţional: 1 ardei iute. Eu am pus 2 mari şi tot nu era de ajuns!


Mod de preparare:
1. Se pune făina, apa călduţă, un pic de sare şi drojdia înmuiată în apă CĂLDUŢĂ şi se frământă (5 minute circa) dând naştere unui aluat consistent. Dacă e prea moale mai pune apă şi invers, făină.
2. Se acoperă aluatul şi se ţine la cald până îşi dublează volumul.
3. Între timp se prepară salamul tăindu-l felii sau cuburi, la fel şi ceapa care poate fi doar mărunţită şi nu făcută felii. :)
4. Pregăteşte tava care consideri adaptă şi când a crescut întinde o foaie cât să cuprindă tava.
5. Dă câteva minute la cuptor (3-4)
6. Scoate, pune bulionul/ketchup-ul, împresoară brânza, feliile de salam, ceapa
7. Dă la cuptor (200 grade)  pentru 30-35 minute. Verifică constant.
8. Dacă cuptorul tău are acea opţiune care aprinde un foc deasupra când e aproape gata pune tava pe rândul de sus şi aprinde focul deschis pentru 1-2 minute
9. Serveşte cu  bere sau cola. NU şi copiii. Glumesc! :)

Menţiuni: Versiunile de pizza sunt infinite. Voi posta pe rând diverse reţete, toate probate şi toate minunate.

Trimiteți un comentariu

2 Comentarii

  1. reteta de gospodina nesatisfacuta de la tara , trebuia sa o bagi pe un site de bancuri proaste

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. M-am gandit mult daca sa public sau nu comentariul acesta plin de inteligenta care m-a facut sa zambesc. Initial am zis ca nu... dar... hai mai sa-l public ca dreptul la opinie il avem toti. Daca-mi dai un link la site de bancuri proaste, o public... poate acolo parerile oamenilor sunt mai variate. Multumesc frumos pentru compliment (gospodina). Mi-a crescut inima. :D

      Ștergere

RESPECT este cuvântul de ordine. Aroganța/grandomania, insultele de orice gen, comentariile care NU sunt la obiect nu au ce căuta pe această pagină. Dedic trup şi suflet reţetelor, de aceea orice iniţiativă pozitivă (like, share, comment) este apreciată. Mulţumesc. O viaţă delicioasă îţi doresc. Ps. În caz de nu vezi publicat comentariul tău (1-3 zile), este pentru că nu am acces la internet.