Grad de dificultate: redus
Timp de preparare: 10 + 15 minute
Porţii: 4-6
Ingrediente:
1. 1 varză verde de mărime mijlocie
2. 1 morcov
3. 1 ceapă
4. 1 ardei gras
5. 1 ardei iute (sau mai mulţi, ajută şi la digestie şi accelerează metabolismul)
6. 2 roşii sau 1 lingură bulion
7. sare după gust
8. 3 căni apă/supă
9. 1 crenguţă de cimbru
Opţional:
10. 1 bucată de sfeclă roşie
11. tăieţei
Mod de preparare
1. Se taie ceapa/ardeiul cubuleţe
2. Se rade morcovul pe răzătoarea mică sau mare
3. Se rade varză pe răzătoarea mare
4. Se pune apa/supa într-o oală şi se adaugă toate ingredientele în afară de roşii/bulion.
5. Se acoperă şi se lasă la fiert 10 minute.
6. Se verifică de sare se pun roşiile/bulionul şi se acoperă din nou. În cazul în care pui tăieţei (pentru mai multă consistenţă) acum este momentul.
7. Acoperim din nou şi lăsăm alte 5 minute.
Menţiuni:
1. Încearcă să fierbi cât mai puţin pentru ca marea majoritate a legumelor/fructelor îşi pierd vitaminele prin fierbere excesivă. Dar o veste bună ce tocmai mi-a fost adusă la cunoştinţă: e o falsă legendă că se pierd toate proprietăţile. Adevărat e că se pierd o parte şi se câştigă altele. Voi aprofunda conceptul intrigant într-un alt articol.
Invitație la o călătorie culinară: Zmeura de la Pildești
-
Ești gata pentru o aventură gustativă?
Hai la zmeură, zmeură, zmeură avem!
La Pildești, în Moldova României, undeva pe lângă Roman/Neamț, este zmeură ...
0 Comentarii
RESPECT este cuvântul de ordine. Aroganța/grandomania, insultele de orice gen, comentariile care NU sunt la obiect nu au ce căuta pe această pagină. Dedic trup şi suflet reţetelor, de aceea orice iniţiativă pozitivă (like, share, comment) este apreciată. Mulţumesc. O viaţă delicioasă îţi doresc. Ps. În caz de nu vezi publicat comentariul tău (1-3 zile), este pentru că nu am acces la internet.