Eu am folosit paste de orez şi zacuscă
de ardei iuţi. Am făcut şi cu zacuscă de vinete, pătlăgele etc
şi pastă normală sau integrală. Optime toate versiunile.
Grad de dificultate: redus
Timp de preparare: 10 minute
Porţii: 2
Ingrediente:
- 4 linguri de zacuscă şi dacă e prea uscat mai adaugă nişte suc de roşii/ketchupÎn alternativă poţi să pui (dacă nu ai zacuscă şi vrei să încerci acest gust):1 ceapă mică tăiată mărunt1 ardei gras tăiat cuburi/peştişori2 linguri uleiLe căleşti pe toate începând cu ceapa (usturoiul, ardeiul) apoi pui 1 lingură de bulion (2-4 de ketchup) amesteci (dacă e prea uscat şi pasta mai are de fiert pune 3-4 linguri de apă de la fiert) şi torni pasta.Este chiar mai gustos pentru că e prospăt.
Mod de preparare:
- Pune zacusca în tigaie la încălzit
- Scoate pasta, scurge şi pune-o în tigaie peste zacuscă
- Amestecă, saltă până sosul s-a prins foarte bine de pastă. Dacă e prea uscat pune 2- 3 linguri de apă de la fiert şi/sau ketchup. Ca o pasta să fie perfectă trebuie să fie fiartă mult (2-5 minute) sau chiar de la început până la sfârşit în sos. Secretul marilor chefi italieni. Şi eu sunt martor că aşa e. Mi se întâmplă rar de tot (nu cred să o fi făcut vreodată) să pun un sos rece peste paste în farfurie.
- Evident pune sare după gust. Eu pun foarte puţină (m-am învăţat să mănânc nesărat).
0 Comentarii
RESPECT este cuvântul de ordine. Aroganța/grandomania, insultele de orice gen, comentariile care NU sunt la obiect nu au ce căuta pe această pagină. Dedic trup şi suflet reţetelor, de aceea orice iniţiativă pozitivă (like, share, comment) este apreciată. Mulţumesc. O viaţă delicioasă îţi doresc. Ps. În caz de nu vezi publicat comentariul tău (1-3 zile), este pentru că nu am acces la internet.