Toţi care gustă din piftelele mele
rămân fascinaţi. Chiar şi cei mai pretenţioşi. Personal nu sunt mare amatoare de carne şi încerc întotdeauna să pun foarte multe legume. Am mai multe rețete doar din legume, fără ouă (pentru vegani/vegetarieni) în a doua bară a meniului, secțiunea: Aperitive. Cealicii ar putea înlocui făina de grău cu făină din mazăre, năut, soia, etc.
Grad de dificultate: mediu
Timp de preparare: 50 minute
Porţii: multe
- 500 g carne de porc (vită, amestec, curcan, pui etc)
- 4 cartofi (roșii, dacă-i posibil)
- 3 morcovi
- 1 ou
- 2 cepe galbene
- 4-8 căţei de usturoi (după gust)
- 150 g făină de grâu (1 cană- 1+1/2)
- piper negru
- sare după gust
- 200 ml ulei de floarea soarelui/măsline pentru prăjit
Mod de preparare:
- Pune pâinea la înmuiat în apă
- Spală (curăță) și trage morcovii/ceapa pe răzătoare
- Curăță, spală și pisează usturoiul
- Pune totul într-un recipient: carnea, morcovii, ceapa, usturoiul, făina, pâinea scursă de apă (strânge-o între mâini foarte bine), piperul, sarea, oul
- Pune uleiul într-o tigaie (sau alt vas la alegere). Începe să faci biluţe sau alte forme plate
- Lasă-l să se încingă, dar să nu iasă fum că nu e bine. Încercă cu un pic de aluat, dacă sfârâie e încins destul.
- Pune bilele în tigaie, lasă 2-3 min, întoarce-le şi pe o parte şi pe alta. Scoate-le, pune-le pe un şervet de hârtie să se absoarbă uleiul în exces. Sau le poți coace în cuptor. Muuuuuuult mai sănătos
- Serveşte calde cu pure de cartofi (de ex.) sau cu mămăliguţă şi mujdei. Sunt la fel de bune și reci. Optime ca aperitiv la petreceri.
Menţiuni:
- Poţi face forme plate mărişoare să le foloseşti pe post de pâine ca un sandviş. Garnisește-le cu zacuscă/alte umpluturi sau castraveţi muraţi, roşii crude, castraveţi proaspeţi, gogoşari/ardei (la oţet sau proaspeţi). Delicios şi original.
- Dacă-ţi place (şi ţi-am dat o idee) orice iniţiativă: un like/share la pagina Facebook (click şi vei găsi mult mai multe fotografii), un vot (în dreapta sus) este echivalent cu Mulţumesc.
2 Comentarii
hi hi ! reteta merge la fix , chiar maine vreau sa fac piftelute si voi folosi reteta ta :)
RăspundețiȘtergereBine. Ai gustat de Anul Nou, nu? Tuturor le-au plăcut. Eu am mâncat vreo 40 cred. -(. Să-mi spui cum ţi-au ieşit.
RăspundețiȘtergereRESPECT este cuvântul de ordine. Aroganța/grandomania, insultele de orice gen, comentariile care NU sunt la obiect nu au ce căuta pe această pagină. Dedic trup şi suflet reţetelor, de aceea orice iniţiativă pozitivă (like, share, comment) este apreciată. Mulţumesc. O viaţă delicioasă îţi doresc. Ps. În caz de nu vezi publicat comentariul tău (1-3 zile), este pentru că nu am acces la internet.