
Timp de preparare: 30 minute
Porţii: 4-6-8 (depinde de foame. Eu am făcut bis, de ex.)
Ingrediente:
- 1 varză verde mai mărişoară ( sau 2 mai mici)= 1 kg
- 1 ceapă mare galbenă
- 100-200 g linte deja fiartă
- 3 linguri ulei
- 10 boabe de coriandru
- 1 linguriţă boia de ardei dulce
- 1 lingură sos de soia (nu e fundamental)
- 1 creanguţă de cimbru
- sare cât cuprinde
- 3-4 căni apă (1 litru)
- Opţional: 2 ardei iuţi
Mod de preparare:
- Taie ceapa şi varza mărunt sau cum preferi
- Pune uleiul într-o oală, adaugă ceapa la călit puţin (3-4 minute)
- Pune varza, amestecă foarte bine. Lasă 3-5 minute. Ai grijă să nu se ardă
- Pune apa, sarea, boabele de coriandru, boiaua de ardei dulce, sosul de soia, amestecă. Acoperă, lasă să fiarbă vreme de 15 minute.
- Adaugă lintea dacă e fiartă, dacă nu - trebuie să o pui la fiert o dată cu varza. Fierbe destul de repede. Nu te preocupa.
- Pune tocana. Dacă pui ardei şi morcovi cruzi, pune-le la călit împreună cu ceapa.
Menţiuni:
- Serveşte cu pâine (neagră cu măsline, în cazul meu) sau mămăligă.
- Poţi adăuga carne dacă vrei. Raţa este cea mai indicată în acest caz. Sau slănină/jumări!
2 Comentarii
Foarte buna idee. Mereu am probleme cu greutatea. Multumesc
RăspundețiȘtergereOffff... silueta asta ne omoară. :)
ȘtergereRESPECT este cuvântul de ordine. Aroganța/grandomania, insultele de orice gen, comentariile care NU sunt la obiect nu au ce căuta pe această pagină. Dedic trup şi suflet reţetelor, de aceea orice iniţiativă pozitivă (like, share, comment) este apreciată. Mulţumesc. O viaţă delicioasă îţi doresc. Ps. În caz de nu vezi publicat comentariul tău (1-3 zile), este pentru că nu am acces la internet.