Besciamella


Besciamella= cremă (salsa bianca) de lapte cu unt şi nucşoară. Se foloseşte la lasagne, în special. Dar şi la alte mâncăruri tipice italiene (cannelloni, pasta al forno, pasta ai 4 formaggi, timballo). 
Reţeta lasagne cu ciuperci aici.

Grad de dificultate: redus
Timp de preparare: 10 minute

Ingrediente:
  1. 100 g unt (eu pun şi margarină când nu am unt)
  2. 2 linguri făină de grâu
  3. 500 ml lapte
  4. 1/2 linguriţă nucşoară măcinată
  5. sare după gust
Mod de preparare:
  1. Pune untul la topit într-o oală mai măricică
  2. Adaugă făina, amestecă foarte bine cu o lingură de lemn
  3. Toarnă laptele rece peste, aduagă nucşoara şi sarea, amestecând încontinuu vreme de circa 7-8 minute
Menţiuni:
Dacă ţi se pare prea groasă mai adaugă lapte.
Dacă e prea subţire adaugă făină dar, Atenţie, besciamella trebuie să fie destul de lichidă. NU ca o cremă pentru prăjituri dar să curgă. Dacă se ţine de lingură e de ajuns.


Trimiteți un comentariu

0 Comentarii