Meniu de ziua îndrăgostiţilor


Semnificaţia acestei sărbători o găseşti aici. Citeşte, rău nu poate să-ţi facă. Nu este o sărbătoare comercială cum toţi acuză, dar este o sărbătoare religioasă

Anul trecut am propus un meniu ironic care a avut foarte mult succes pe Facebook. :D
În acest an, vă voi da sugestii de meniu care vor încânta partenerul/partenera.
Nu este nevoie de nicio cultură/practică în arta „bucătăritului”. 
Ideile/reţetele se adresează atât bărbaţilor (tineri, elevi, adulţi) cât şi femeilor care vor să facă impresie.
Vor fi idei simple, rapide (sau nu) economice şi gustoase. Un cadou ar fi indicat, dar nu este fundamental.
O cină aburindă (NU rece) la lumini de candele parfumate şi o floare ar putea fi de ajuns, dacă iubita/iubitul ştie să aprecieze intenţia. Un pahar de vin bun (bun= ceea ce îţi place ţie nu ceea ce zice lumea), muzică în fundal, lumini/penumbre şi multă voie bună vor crea o atmosferă foarte plăcută.

Reţetele sunt toate de pe blogul meu. Probate şi REprobate. Nu le-am cules aiurea. Recomand cu căldură. (normal, nu?!) 

1 Inimioarele din foietaj. Deşi nu-mi plăcea foitajul, mai ales acela din comerţ, cu timpul mi-am schimbat idea. Este ieftin şi absolut delicios. Aceste inimioare pot fi dulci sau sărate (sărăţele + seminţe varie). Dulci: pune în centru o bomboană mică de ciocolată, asta după ce le-ai udat (folosindu-te de o pensulă) cu apă şi miere. Reţeta de inimioare sărate o găseşti aici: Săreţele. Acea cu inimă de ciocolată o găseşti aici: Inimi de ciocolată
Doar să nu le faci cu o zi înainte pentru că par deja vechi (la gust). În aceeaşi zi este mai indicat. Dar dacă nu ai timp...

2 Orez/risotto/pilaf. Dacă-l faci ca la carte (adică cum explic eu aici) vei avea mult succes. Un risotto cu ciuperci (ghebe) şi şampanie/vin alb/bere va rămâne în amintirea iubitei/iubitului. Pe această pagină ai o varietate largă de reţete de unde poţi alege. Ador orezul în orice combinaţie, dar cel cu carne de porc afumată (costiţă) este DIVIN.

3 Paste. La fel, ai de unde alege. Este meniul cu perdea sus pe pagină, inspiră-te şi citeşte şi acest articol despre cum se face o pastă perfectă. Secretele sunt „furate” de la chefi italieni de renume sau nu.

4 Lasagne cu ciuperci: reţeta o găseşti aici. Este mult mai simplu decât îţi închipui. Îndrăzneşte!!!

5 Pacheţele de primăvară vegetariene sau nu. Reţeta aici. Serveşte cu sos de soia sau dulce acrişor, cu beţişoare pentru a crea o atmosferă exotică. La fel, extrem de simplu şi deosebit de delicios.

6 Carne de pui cu cartofi la cuptor. Reţeta mea aici. Este o mâncare completă. Serveşte cu gogoşari în oţet, varză murată, castraveţi sau salată verde

7 Focaccia = pâine italiană, deosebit de gustoasă. Reţeta aici.
8 Frico= deliciu italian fără rival. Reţeta simplă aici.

9 Salată de ţelină. Deosebit de gustoasă. Adaugă nişte capperi şi succesul va fi asigurat.

10 Bruschette. Ca aperitiv. Simplu, rapid şi cu adevărat de mare impact estetic. Toţi cei care au gustat au rămas impresionaţi.

11 Omleta/frittata. Poate fi servită caldă şi rece ca aperitiv. Optimă la petreceri self service. Ai aici 2 reţete fabuloase. Frittata cu varză, Frittata cu ciuperci. Combinaţiile sunt infinite. Improvizează. Verifică şi meniul "Aperitive"

12 Muşchi balsamic. Delicat, fin, deosebit. 
13 Lichior de cafea şi ciocolată albă/neagră. După cină sau înainte.

14 Bloody Mary exclusiv pentru acei care sunt pasionaţi.

15 Ca desert fă-i o Albă ca zăpada. Un dulce etern, de o delicateţă unică. Simplu, uşor şi economic. Sau un kremşnit, sau, de ce nu, un panettone. Extrem de simplu. 

Condimentează totul cu mult ardei iute că este afrodiziac.. Citeşte aici. Pune şi-n ciocolata caldă cu frişcă. Nu-i schimbă gustul dar aumentează/creşte dorinţa. :) 

Foloseşte cele mai frumoase pahare de cristal (sau nu) pe care le ai; pregăteşte totul din timp, să te poţi bucura şi tu de cina romantică.

Uitaţi de probleme, pentru măcar o seară. Surâdeţi şi Iubiţi-vă ca şi cum ar fi ultima zi din viaţa voastră.

Dacă vrei un meniu ironic... sau pur şi simplu vrei să te relaxezi un pic citeşte articolul de pe Carpe Diem - Be my Valentine!. 

Happy Valentine's day!

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii