Frico cu ceapă


Când eram mică mâncam (deseori) ceva asemănător doar că era făcut cu brânză proaspătă de vaci. Gust Divin. Servit, neapărat, cu mămăligă. Dacă nu-ţi place mămăliga... încearcă cu mălai. :p
Este o reţetă (de inspiraţie) italiană, o altă variantă al acestei reţete: Frico cu cartofi.
Crocant în exterior, moale în interior. Foarte caloric. Nu este indicat în diete. :D

Grad de dificultate: mediu
Timp de preparare: 15-20 minute
Porţii: depinde, 1 în acest caz
Ingrediente
  1. 100 g caşcaval
  2. 1 ceapă galbenă
  3. 2 linguri ulei
Mod de preparare
  1. Taie ceapa cum vrei tu, pune uleiul într-o tigaie care nu lipeşte, adaugă ceapa şi las-o la călit vreme de 2-3 minute
  2. Taie caşcavalul cuburi, pune-l peste ceapa călită, amestecă foarte bine. Foc destul de mare. Lasă cam 6-8 minute. Cu o lingură de lemn încearcă să vezi dacă se desprinde de pe tigaie, ridicând o bucată. Dacă nu se desprinde, nu e gata. Desprinde marginile cu grijă să nu se rupă şi lasă uleiul (care se va strânge deasupra) să curgă pe fundul tigăii.
  3. Întoarce ajutându-te de o farfurie. Ca la omletă. Videoul aici: „Cum se întoarce...”
  4. dacă nu se desprinde hmmm, (mi s-a întâmplat) înseamnă că nu e gata dar desprinde coaja cu lingura de lemn şi încearcă să nu faci totul bucăţi. Toarnă pe partea necoaptă, înapoi în tigaie. Lasă alte 5 minute. Varsă (uşor) conţinutul pe o farfurie.
Menţiuni
1. Poţi încerca cu brânză proaspătă de vaci sau oricare numai că nu o să devină niciodată crocant şi nici nu se poate întoarce ca o omletă. Este foarte bun, cui îi place. :p

Dacă-ţi place (şi ţi-am dat o idee) orice iniţiativă: un like/share la postări sau pagina Facebook (click şi vei găsi mult mai multe fotografii), un vot (în dreapta sus) sau un mic comentariu la obiect (dacă ai timp si chef) este echivalent cu Mulţumesc.


Trimiteți un comentariu

0 Comentarii