Paste cu ciuperci şi smântână

Este o alternativă la tagliatelle cu ciuperci. Click pe nume pentru a vizita reţeta. Toate reţetele mele sunt versiuni personale.

Grad de dificultate: redus
Timp de preparare: 10 - 15 minute
Porţii: 2

Ingrediente
  1. 300 g paste scurte, penne în acest caz
  2. 2 linguri de smântână cât mai grasă. A mea era 15% dar este foarte greu să faci ceva plăcut la aspect cu o astfel de smântână. A trebuit să schimb metoda de lucru
  3. 25 grame ghebe uscate sau de care ai. Ghebele sunt preferatele mele
  4. 1/2 piper negru
  5. sare după gust
  6. Opţional: 1 ardei iute
Mod de preparare
  1. Taie ciupercile şi pune-le la înmuiat în apă fierbinte dacă sunt uscate
  2. Pune pastele la fiert când apa fierbe (cu sarea)
  3. Lasă-le 6-7 minute
  4. Pune ciupercile într-un wok sau tigaie înaltă; toarnă pastele scurse adăugând şi 2-3 linguri de apă de la fiert
  5. Pune smântâna în tigaie, amestecă foarte bine. Focul foarte slab
  6. Împresoară piperul negru, amestecă
Sunt delicioase, simplu de făcut. Recomand tuturor celor care iubesc ciupercile şi pastele. Mai ales acelora care nu prea au timp sau înclinaţie pentru bucătărit.
Am încercat sistemul clasic: adică să fac sosul (cu smântână) întâi şi pe urmă să pun pastele (integrale, în acest caz) şi nu a ieşit cremoasă cum ar trebui. Smântâna este de vină, noi nu prea avem foarte grasă, ca în Italia.  

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii