Grad de dificultate: redus
Timp de preparare: 10 - 15 minute
Porţii: 2
Ingrediente
- 2 linguri de smântână cât mai grasă. A mea era 15% dar este foarte greu să faci ceva plăcut la aspect cu o astfel de smântână. A trebuit să schimb metoda de lucru
- 25 grame ghebe uscate sau de care ai. Ghebele sunt preferatele mele
- 1/2 piper negru
- sare după gust
Mod de preparare
- Taie ciupercile şi pune-le la înmuiat în apă fierbinte dacă sunt uscate
- Pune pastele la fiert când apa fierbe (cu sarea)
- Lasă-le 6-7 minute
- Pune smântâna în tigaie, amestecă foarte bine. Focul foarte slab
- Împresoară piperul negru, amestecă
Sunt delicioase, simplu de făcut.
Recomand tuturor celor care iubesc ciupercile şi pastele. Mai ales
acelora care nu prea au timp sau înclinaţie pentru bucătărit.
Am încercat sistemul clasic: adică să
fac sosul (cu smântână) întâi şi pe urmă să pun pastele
(integrale, în acest caz) şi nu a ieşit cremoasă cum ar trebui.
Smântâna este de vină, noi nu prea avem foarte grasă, ca în
Italia.
0 Comentarii
RESPECT este cuvântul de ordine. Aroganța/grandomania, insultele de orice gen, comentariile care NU sunt la obiect nu au ce căuta pe această pagină. Dedic trup şi suflet reţetelor, de aceea orice iniţiativă pozitivă (like, share, comment) este apreciată. Mulţumesc. O viaţă delicioasă îţi doresc. Ps. În caz de nu vezi publicat comentariul tău (1-3 zile), este pentru că nu am acces la internet.